marți, octombrie 1

Primarul general al Capitalei a făcut precizări la emisiunea Jurnalul de Seară, de la Digi24, despre cât va costa căldura în această iarnă, în București. Nicușor Dan a spus că a fost „un calcul” să nu fie crescut prețul gigacaloriei cât timp starea sistemului de termoficare „nu era suficient de bună”.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Știți că o să avem un nou consiliu general, cu noul consiliu general o să discutăm bugetul, foarte probabil în luna decembrie a acestui an și e o decizie pe care o să o luăm împreună.

Nicușor Dan a precizat că este „foarte probabil această decizie nu o să afecteze această lună de iarnă”.

Gigacaloria costă real 1000 de lei, aproximativ, din care o treime plătesc bucureștenii, două treimi plătește primăria, bineînțeles din banii tot ai bucureștenilor, din impozitele și taxele lor. În România, prețul pe care oamenii îl plătesc este între 250 și 600. Eu vă aduc aminte că până prin anii 2021 sau 2022, bucureștenii plăteau 120 de lei sau cam așa pe gigacalorie, noi am dus-o la 330 de lei. A fost un calcul să n-o facem mai scumpă pentru că încă starea sistemului nu era suficient de bună. Acum pe măsură ce el se îmbunătățește e poate rezonabil să mai creștem puțin cât plătesc bucureștenii”, a mai spus primarul Capitalei.

Editor : M.I.

Acțiune.
Exit mobile version