luni, septembrie 16

Nicuşor Dan a declarat pentru Digi24 că este îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel naţional. „Mi-aş dori foarte tare să existe o majoritate de dreapta în Parlament, care să poată să dea în următorii patru ani o guvernare de dreapta,” a precizat edilul.

„Sunt un pic îngrijorat. Fără să vorbesc aici de calitatea mea de primar – pur şi simplu de cetăţean care doreşte pentru sine, pentru familia lui, binele acestei ţări – sunt îngrijorat că Dreapta nu se coalizează la nivel naţional. În primul rând, teza mea este că guvernările de dreapta, aşa cum au fost ele după Revoluţie, au fost mai bune decât guvernările de stânga, fie că vorbim de Convenţia Democrată, fie de Alianţa DA. Chiar dacă comparăm acum cum s-a descurcat pe jaloanele din PNRR Guvernul Ciucă faţă de Guvernul Ciolacu, guvernarea de dreapta e mai bună pentru România, în opinia mea. De asta, eu mi-aş dori foarte tare să existe o majoritate de dreapta în Parlament, care să poată să dea în următorii patru ani o guvernare de dreapta”, a declarat Nicușor Dan.

„Avem o alianţă PSD-PNL, de aproape trei ani. Am văzut perioada în care ea a fost condusă de PNL; când am văzut un echilibru. Şi vedem acum această alianţă condusă de PSD, în care vedem că PNL-ul este ignorat. În condiţiile în care această stare de fapt se va perpetua şi dacă vom avea un preşedinte de stânga, practic, partidele de dreapta care vor intra la guvernare nu vor conta. Acesta cred eu că este riscul pentru România”, a precizat primarul.

Nicuşor Dan a spus că nu a văzut investigaţia Recorder referitoare la Nicolae Ciucă, dar este de părere că aceasta nu va schimba opţiunile alegătorilor.

„El este un militar respectat de oamenii din Armata din România, de partenerii noştri. Nu cred că schimbă nimic. (…) Mai ales că dânsul nici nu a insistat foarte mult pe cariera militară. Adică noi ştim că e un militar, care a condus Statul Major, a fost ministrul Apărării. Cred că 2% din populaţia din România auzise de legătura dumnealui cu Nassiriya”, a adăugat edilul.

 

Editor : A.P.

Acțiune.
Exit mobile version