Wednesday, March 22, 2023
Home România EXCLUSIV. Rom filmat când trage cu pistoalele pe stradă, de Revelion. I se spune „sefu timisori”

EXCLUSIV. Rom filmat când trage cu pistoalele pe stradă, de Revelion. I se spune „sefu timisori”

by admin

De Revelion a curs numai lapte și miere în Timișoara, dacă este să ne luăm după reprezentanții IPJ Timiș. Aceștia anunțau în 3 ianuarie că totul s-a desfășurat fără evenimente deosebite și că singurele lucruri notabile petrecute în zilele de final și început de an au fost prinderea unui șofer drogat și a unei șoferițe sub influența alcoolului.

Aceleași povești de adormit copii nu au fost prezentate numai jurnaliștilor care activează în presa locală ci chiar și în cadrul unei declarații de presă comună a purtătorilor de cuvânt MAI din județul Timiș, declarație transmisă live pe pagina oficială a Prefecturii Timiș.

Foto: captură din comunicatul IPJ Timiș

Iată însă că lucrurile nu au stat tocmai așa și că în Timișoara, de Revelion, s-a petrecut un incident care ar trebui să fie considerat cel puțin la fel de îngrijorător ca și cazul șoferilor care au urcat la volan după ce au consumat droguri sau alcool.

Cei de la IPJ Timiș poate n-au știut însă că s-a petrecut. Poate că niciun echipaj de poliție nu a fost prezent atunci pe una dintre cele mai circulate artere din oraș și nimeni nu a auzit nimic suspect din cauza petardelor și artificiilor.

The Man Who Shot Liberty Valance – varianta de Rromișoara

Foto: Facebook

Totul s-a petrecut când încă eram în 2022, în 31 decembrie, în Calea Șagului din Timișoara. În apropierea intersecției cu strada Bujorilor, la ora 23:40. Unul dintre romii din oraș, autointitulat „sefu timisori” a fost filmat în timp ce stătea țanțoș pe una dintre benzile de circulație, cu două pistoale în mână, și executa foc după foc.

Și cum nu era suficient că incidentul s-a petrecut și a fost filmat, nepotul individului chiar a postat apoi imaginile pe internet. Cu mesajul: „Bunicul meu marcel sefu timisori va doreste un an nou fericit !”. Fapta de vitejie a fost aplaudată la scenă deschisă de membrii etniei, iar unul dintre aplaudaci i-a transmis lui „marcel sefu timisori”: „Te TraisTe Trais Marcel BARS NEVO Bachtalo ..La Mulți Ani ..Cu Adevărat Șeful Timisorii Și Al Europei.. Nimeni Nu se Poate Pune Cu Șeful Șefilor ..”.

Video: Tion

Videoul a strâns, până în 9 ianuarie, 8.600 de vizualizări și a fost redistribuit de zeci de persoane. Printre urmăritori însă nu s-a nimerit niciun polițist sau cineva care să sesizeze organele despre cele petrecute?

Mai mult, până în 9 ianuarie, atunci când reporterii Tion i-au contactat pe cei de la IPJ Timiș, aceștia nu știau încă nimic despre incident. Nu au fost sesizați și, cel mai probabil, la acel moment niciun echipaj de poliție nu se afla în zonă.

Pistolarul Marcel, „prieten cu garda” pe Facebook

Marcel „sefu timisori” nu este cunoscut numai între coetnicii lui ci și între angajații IPJ Timiș. O demonstrează chiar lista cu prietenii lui de pe Facebook, printre care se numără câțiva comisari șefi de poliție pensionați, dintre care unul a fost șef al Secției 3 Poliție Timișoara și adjunct al IPJ Timiș, dar și câțiva polițiști în funcție.

Poate că niciunul dintre foștii sau actualii oameni ai legii nu au văzut imaginile în care „sefu timisori” face uz de armă pe domeniul public. Altfel nu se explică motivul pentru care incidentul cu pistoalele din noaptea de Revelion este o necunoscută totală pentru cei din cadrul IPJ Timiș.

UPDATE. Polițiștii i-au confiscat bărbatului pistoalele și îi vor anula permisul de port armă

După ce Tion a publicat imaginile cu Marcel „sefu timisori”, polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu. Bărbatul a fost identificat imediat și a fost chemat la audieri.

„În urma apariției în mass-media a imaginilor video, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș s-au sesizat din oficiu, și au efectuat verificări, fiind identificată persoana din imagini.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Acesta deține legal 2 arme neletale supuse autorizării, care pentru clarificarea tuturor aspectelor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de armă fără drept”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, oamenii legii îi vor anula permisul de port armă bărbatului de 54 de ani.

Spun că nu au fost sesizați în perioada sărbătorilor despre nicio faptă de acest fel și îi îndeamnă pe cetățeni să sune la 112 în cazul în care sunt martori la situații în care legea este încălcată.

„Totodată, ca măsură administrativă prevăzută de Legea 295/2004 privind regimul și munițiilor, se va dispune anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

Menționăm că dreptul de deținere, port și folosire al armelor neletale supuse autorizării trebuie exercitat în scopul și limitele stabilite de către legiuitor, în cazul de față autoaparare, în niciun caz pentru alte scopuri, cum ar fi divertisment.

Facem precizarea că în perioada sărbătorilor nu a fost sesizată nicio faptă de acest gen.

În acest context, facem apel către cetățeni, ca în cazul, în care sunt martorii oricărei forme de încălcare a legii, să apeleze Serviciul de Urgență 112 sau să sesizeze cea mai apropiată secție de poliție”, mai spun polițiștii.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro