Saturday, April 1, 2023
Home Sport Fără precedent! Suma cheltuită de cluburile din Premier League în perioada de MERCATO de iarnă

Fără precedent! Suma cheltuită de cluburile din Premier League în perioada de MERCATO de iarnă

by admin

  • La Liga: BetisBarcelona, miercuri, 22:00, DGS 1

  • EFL Cup: Manchester UnitedNottingham Forest, miercuri, 22:00, DGS 2

  • Meciurile din Premier League se văd în DIRECT la Digi Sport

Cluburile din Premier League au cheltuit o sumă-record în perioada de MERCATO de iarnă

Cheltuielile brute pentru fereastra anului 2023 au fost cu 90% mai mari decât precedentul record de 430 de milioane de lire sterline din 2018 şi aproape triple faţă de perioada de mercato din ianuarie 2022 (295 milioane de lire).

Recordul pentru un sezon întreg fusese deja doborât cu cele 1,92 miliarde de lire sterline cheltuite în vară, ajungându-se în premieră la un total eventual de 2,8 miliarde de lire, nou record istoric.

Calum Ross, directorul adjunct al Deloitte Sports Business Group, a declarat agenţiei DPA: “Cheltuielile record din transferurile efectuate în ianuarie au depăşit precedentul record de 430 de milioane de lire din ianuarie 2018. În ceea ce priveşte cheltuielile sezoniere în 2022/2023, cluburile din Premier League sunt acum la peste 2,5 miliarde de lire, ceea ce evidenţiază nivelul capacităţii cheltuielilor pe care acestea îl au în piaţă în acest moment”.

Cluburile din Premier League au stabilit şi un record pentru cheltuielile nete de transfer într-o fereastră din ianuarie, cu o sumă netă de 720 de milioane de lire sterline, eclipsând recordul anterior stabilit în ianuarie 2022 (180 de milioane de lire sterline).

Enzo Fernandez, cel mai scump transfer din istoria Premier League! Cum arată noul TOP 10

Galerie Foto

Proaspătul campion mondial a doborât, astfel, recordul deținut de Jack Grealish, pentru care Manchester City a plătit 117.5 milioane de euro în vara lui 2021.

În galeria foto de mai sus poate fi văzut noul clasament al celor mai scumpe transferuri din istoria campionatului Angliei (n.r. fără bonusuri de performanță), după ce Chelsea a plătit 121 de milioane de euro pentru Fernandez.

Premier League, departe de campionatele din “Big 5”

Aşa cum a fost tendinţa din ultimele sezoane, prima ligă engleză este departe de restul fotbalului european, inclusiv de ceilalţi membri ai aşa-zisului “Big 5”, care mai include campionatele din Spania, Italia, Franţa şi Germania.

“Când te uiţi doar la fereastra de transferuri din ianuarie, cluburile din Premier League au cheltuit de trei ori mai mult decât celelalte ligi din ‘Big Five’ luate împreună. Iată dacă priveşte cheltuielile sezoniere, din nou, atunci când combini celelalte mari ligi, Premier League a cheltuit mai mult decât au făcut-o acestea la un loc, ceea ce este pur şi simplu incredibil”, a adăugat Calum Ross.

Chelsea a investit peste 300 de milioane de lire pentru transferurile de jucători efectuate în această iarnă, o sumă care depăşeşte totalul cheltuielilor tuturor celorlalte cluburi din “Big 5” în luna ianuarie, subliniază DPA.

Etichete: mercato


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro