vineri, octombrie 4

Federaţia internaţională de fotbal a propus federaţiilor naţionale deschiderea unei a treia ferestre de transferuri, cu durata de zece zile, chiar înaintea Cupei Mondiale a Cluburilor, prevăzută în SUA între 15 şi 13 iulie 2025, scrie Agerpres care citează AFP.

”Federaţiile membre ale FIFA cu cluburi participante la Cupa Mondială a Cluburilor vor avea posibilitatea de a deschide o perioadă excepţională de înregistrare în perioada 1-10 iunie 2025 (pentru toate cluburile lor afiliate) înainte de începerea competiţiei”, se arată într-un comunicat al forului internaţional.
”Decizia de a deschide sau nu o fereastră suplimentară rămâne la latitudinea exclusivă a fiecărei federaţii membre a FIFA în cauză”, precizează FIFA.

Această a treia fereastră de transferuri, pe lângă cele din iarnă şi vară, ar permite cluburilor participante la Cupa Mondială care le e dedicată să se consolideze înainte de începerea competiţiei din Statele Unite.

Contractele fotbaliştilor se încheie de obicei pe 30 iunie, dar Consiliul FIFA a introdus şi flexibilitate, astfel încât un jucător aflat la sfârşitul contractului la mijlocul Cupei Mondiale a Cluburilor poate alege să joace competiţia la vechea lui echipă sau la alta nouă, permiţând un eventual transfer înainte de finalizarea contractului.

Susţinută de Gianni Infantino, preşedintele FIFA, noua versiune a Cupei Mondiale a Cluburilor a stârnit numeroase critici în ultimele luni, mulţi temându-se de consecinţele prelungirii unui calendar deja supraîncărcat. Competiţia reuneşte 32 de echipe din şase confederaţii continentale, ce vor fi repartizate în opt grupe de câte patru. Primele două clasate se califică în faza eliminatorie, care începe cu optimile de finală.

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version