Tuesday, November 28, 2023
Home Sport Florina Cristache a fost schimbată de la șefia Agenției Naționale pentru Sport

Florina Cristache a fost schimbată de la șefia Agenției Naționale pentru Sport

by admin

Florina Cristache, fostul director al Direcției Județene de Tinere și Sport Constanța, a rămas fără postul de secretar general al Agenției Naționale pentru Sport. Decizia care vizează încetarea exercitării funcției a fost publicată în Monitorul Oficial al României, în cursul zilei de 8 noiembrie a.c.. Cristache fusese numită secretar general, de către premierul de la acea vreme, Nicolae Ciucă, în octombrie 2022.

Florina Cristache, fostul director al Direcției Județene de Tinere și Sport Constanța

Constănțeanca Florina Cristache a rămas fără postul de la Agenția pentru Sport. Acesta ocupa funcția de secretar general în Ministerul Sportului, fiind numită în octombrie 2022, printr-o decizie a fostului premier Nicolae Ciucă. Ulterior, acesta a ocupa și funcția de secretar general adjunct al Agenției Naționale pentru Sport, în august 2023. Decizia care vizează încetarea exercitării funcției a fost publicată în Monitorul Oficial al României în data de 8 noiembrie 2023, aceasta intrând în vigoare în data de 1 noiembrie 2023.

În calitate de secretar general al Agenției pentru Sport a avut rolul de a coordona strategiile de dezvoltare sportivă, de a gestiona fondurile alocate pentru proiecte sportive și de a colabora strâns cu federațiile sportive și organizațiile relevante.

Florina Cristache a fost schimbata de la sefia Agentiei Nationale pentru Sportdecizia publicată în Monitorul Oficial al României

Ministerul Sportului s-a transformat în Agenția pentru Sport

În noul guvern condus de Marcel Ciolacu, Ministerul Sportului a fost transformat în Agenția Națională pentru Sport, iar Elisabeta Lipă a fost numită în funcția de președinte. Elisabeta Lipă a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată marți, 20 iunie, în Monitorul Oficial. Agenţia Naţională pentru Sport a fost înfiinţată prin OUG nr. 59/2003, adoptată în cadrul şedinţei din data de 15 iunie a Guvernului României. „Agenţia Naţională pentru Sport, instituția care înlocuiește Ministerul Sportului, va funcționa în subordinea Guvernului, sub coordonarea prim-ministrului, și va fi finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ANS preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul și este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat”, se arată într-o postare făcută pe contul de Facebook al Sindicatului Naţional de Sport şi Tineret.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro