Wednesday, March 22, 2023
Home Internațional FOTO Echipa unei televiziuni maghiare, martoră în acțiunea polițiștilor maghiari și austrieci care au capturat zeci de migranți pe parcursul a numai 3 zile, pe traseul Győr-Moson-Sopron

FOTO Echipa unei televiziuni maghiare, martoră în acțiunea polițiștilor maghiari și austrieci care au capturat zeci de migranți pe parcursul a numai 3 zile, pe traseul Győr-Moson-Sopron

by admin

În timp ce Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, continuă să afirmă că România și Bulgaria nu pot încă să adere la Schengen, pentru că nu și-ar controla suficient de bine punctele de frontieră, în țara vecină, Ungaria, polițiștii se confruntă în continuare cu cohorte de migranți ilegali, care toți par să aibă aceeași destinație, Austria.

sursa foto: captura video

Echipa unei televiziuni din Ungaria (DunaTv) a participat la o acțiune comună a polițiștilor maghiari și austrieci, operațiune care s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile, pe traseul Győr-Moson-Sopron, respectiv de la granița Slovacia – Ungaria, cu destinația Austria. În doar 3 zile, au fost capturați, cinci traficanți și cincizeci de migranți.

sursa foto: captura video Duna Tv

Jurnaliștii de la Duna descriu că astfel de acțiuni comune ale polițiștilor maghiari și austrieci sunt desfășurate de mai bine de un an de zile, în special pe acest traseu. „De câteva ori pe săptămână, cel puțin douăzeci de polițiști austrieci vin în Ungaria pentru a ajuta la detectarea și capturarea traficanților de persoane. Nu există nicio zi de operațiune comună care să nu oprească cel puțin un camion de contrabandă plin de migranți”, se precizează în materialul de presă difuzat de Duna.

Anul trecut, doar pe acest traseu din județul Győr au fost prinși în total 326 de traficanți și 5.528 de migranți.

Jurnaliștii arată că traficanții de ființe umane fug adesea de poliție lăsând vehiculele în urmă.

sursa foto: captura video Duna Tv

„În prezent, în zona Győr-Moson-Sopron există 24 de vehicule abandonate care pot fi legate de traficul de persoane. Unele dintre aceste vehicule pot fi numite așa-numitele mașini cu cheie, ceea ce înseamnă că migranții ilegali primesc o cheie, conduc până la granița de vest, ies din vehicul și lasă mașina în urmă (…)”, a declarat György Székely, șeful departamentului de poliție de frontieră din județul Győr-Moson-Sopron, potrivit Duna Tv.

sursa foto: captura video Duna Tv

În ultimii ani, numărul infracțiunilor de trafic de persoane a crescut cel mai mult în Ungaria. Nu sunt cunoscute încă datele pentru 2022, dar în 2021, au fost prinși de n ori și jumătate mai mulți contrabandiști decât anul precedent, iar presiunea asupra poliției încă nu a scăzut”, mai transmit jurnaliștii maghiari.

sursa foto: captura video

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro