luni, octombrie 14

Cinci persoane au fost trimise în judecată pentru o fraudă cu fonduri europene, a anunțat, luni, Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi. Procurorii europeni le-au acuzat că au obținut ilegal 80.000 de euro din fonduri destinate incluziunii sociale a comunității rome din Mureș. 

Procurorii europeni susțin că frauda ar fi avut loc în contextul unor licitații demarate de Primăria Deda (o comună din județul Mureș), în cadrul programului „De la marginalizare la integrare”. 

Potrivit EPPO, cele cinci persoane ar fi avut o înțelegere prin care au simulat o licitație în așa fel încât contractele să fie atribuite unei firme prestabilite de ele. 

Totodată, procurorii susțin că această metodă l-ar fi indus în eroare pe primarul comunei, care, „acționând fără vinovăție” a transmis la rândul lui acte pentru a deconta fondurile europene.

„Una dintre persoanele trimise în judecată a înapoiat o parte dintre fonduri. În cazul în care sunt vinovate, acestea riscă între doi și șapte ani de închisoare”, se mai arată într-un comunicat publicat marți de EPPO.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Cluj.

Editor : M.G.

Acțiune.
Exit mobile version