joi, octombrie 3

Compania rusă Gazprom a suferit o pierdere netă record de 6,1 miliarde de dolari în 2023, informează Ukrainska Pravda, care preia date puse la dispoziție de Forbes.

Cea mai mare corporație din Rusia, Public Joint Stock Company Gazprom, a suferit o pierdere netă record de 6,1 miliarde de dolari în 2023 pentru prima dată în 25 de ani și a devenit cea mai neprofitabilă companie din Rusia.

Complexul chimic și de gaze Amur, un joint-venture între Sibur Holding din Rusia și Sinopec din China, se află pe locul al doilea în clasamentul Forbes din Rusia. Începerea producției la această instalație a fost amânată pentru 2027 din cauza sancțiunilor occidentale privind furnizarea de echipamente.

Topul primelor cinci cele mai neprofitabile companii rusești include, de asemenea, Ozon (pierderi nete de 450 de milioane de dolari), United Aircraft Corporation a Rostec (pierderi nete de 360 de milioane de dolari) și rețeaua socială VKontakte (pierderi nete de 360 de milioane de dolari).

Pe lista Forbes a companiilor cu pierderi intră, de asemenea, compania de cărbune Mezhdurechie (pierderi nete de 340 de milioane de dolari), metroul din Moscova (pierderi nete de 320 de milioane de dolari), Agenția rusă de stat de asigurare a depozitelor (pierderi nete de 310 milioane de dolari) și Baltika Breweries (pierderi nete de 290 de milioane de dolari).

În total, în 2023, pierderea totală a companiilor rusești incluse în rating a depășit 9,4 miliarde de dolari.

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version