Tuesday, March 21, 2023
Home Internațional Germania: Ministrul german al Apărării, criticată dur după mesajul de Anul Nou

Germania: Ministrul german al Apărării, criticată dur după mesajul de Anul Nou

by admin

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a fost criticat din nou luni, după ce a fost difuzată o înregistrare video cu felicitările sale de Anul Nou, cu focuri de artificii și comentarii nepotrivite despre războiul din Ucraina, potrivit AFP.

Christine LambrechtFoto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

Videoclipul durează doar aproximativ un minut, dar a fost considerat atât de rău încât ministrul social-democrat este din nou vizat de apeluri la demisie din partea opoziției conservatoare și a presei germane.

Ministrul apare în centrul Berlinulu vorbind despre războiul din Ucraina între rafale de petarde și artificii, deosebit de populare printre germani pentru a sărbători Anul Nou.

„Un război face ravagii în mijlocul Europei. Am reușit să obțin multe impresii deosebite de pe urma lui”, a spus ministrul despre invazia rusă, referindu-se la „multe, multe întâlniri cu oameni interesanți și minunați”. „Pentru asta, vă mulțumesc din suflet”.

„Îndoielile cu privire la capacitatea sa de a ocupa acest post există de mult timp. Acum este timpul ca cancelarul să tragă consecințele”, a declarat luni cotidianul berlinez Tagesspiegel.

„Discursul de Anul Nou înregistrat pe un telefon mobil și abia inteligibil din cauza artificiilor și a absenței unui microfon pe un trotuar din Berlin ar fi fost destul de jenant pentru un primar voluntar de sat – pentru un ministru al apărării al unui membru NATO, este pur și simplu rușinos”, s-a indignat Bild, cel mai citit cotidian din țară.

Ministrul a avut o serie de eșecuri în 2022, atrăgând în mod regulat ironii și critici, cum ar fi atunci când a anunțat trimiterea a mii de căști pentru ucrainenii care se așteptau ca Germania să livreze arme grele.

Doamna Lambrecht a întruchipat, de asemenea, în ochii regimului ucrainean, dar și ai germanilor, neajunsurile unei armate al cărei echipament este depășit. La jumătatea lunii decembrie, Berlinul a fost nevoit să suspende noile comenzi de vehicule blindate Puma după o serie de defecțiuni la tancurile deja folosite de armată.

Felicitările de Anul Nou ale ministrului, cu petarde pe fundal, nu fac decât să „încununeze seria de situații jenante”, spune Serap Güler, care se ocupă de problemele de apărare în cadrul CDU.

Menținându-și ministrul în funcție, cancelarul Olaf Scholz „nu se preocupă cu adevărat de impactul Germaniei în Europa și în lume”, a declarat și Armin Laschet.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro