Wednesday, March 22, 2023
Home Internațional Germania: Opoziția și presa cer demisia ministrului Apărării, după mesajul de anul nou / Bild: Discursul ar fi fost destul de jenant pentru un primar de sat

Germania: Opoziția și presa cer demisia ministrului Apărării, după mesajul de anul nou / Bild: Discursul ar fi fost destul de jenant pentru un primar de sat

by admin

Christine Lambrecht, ministrul german al apărării, deja slăbită de o serie de gafe, este din nou în centrul criticilor luni, de această dată din cauza mesajului de Anul Nou, marcat de focuri de artificii și comentarii considerate nepotrivite cu privire la războiul din Ucraina, transmite Le Figaro.

Videoclipul durează doar aproximativ un minut, dar a fost considerat atât de rău încât ministrul social-democrat este din nou vizat de apeluri la demisie din partea opoziției conservatoare și a presei germane. Ministrul apare în centrul Berlinului, cu părul dezordonat din cauza rafalelor de vânt, vorbind despre războiul din Ucraina între petarde și artificii. „Un război face ravagii în mijlocul Europei. Am reușit să obțin multe impresii deosebite”, a spus ministrul despre invazia rusă, referindu-se la „multe, multe întâlniri cu oameni interesanți și minunați”. „Pentru asta, vă mulțumesc din suflet”.

 

Greșeli în serie

„Îndoielile cu privire la capacitatea sa de a ocupa acest post există de mult timp. A venit timpul ca cancelarul să tragă consecințele”, a criticat luni cotidianul berlinez Tagesspiegel. „Discursul de Anul Nou înregistrat pe un telefon mobil și abia inteligibil din cauza artificiilor și a absenței unui microfon pe un trotuar din Berlin ar fi fost destul de jenant pentru un primar de sat – pentru un ministru al apărării al unui membru NATO, este pur și simplu rușinos”, s-a indignat Bild, cel mai citit cotidian din țară.

Ministrul a avut o serie de eșecuri în 2022, atrăgând în mod regulat batjocuri și critici, cum ar fi atunci când a anunțat că trimite mii de căști de protecție ucrainenilor care se așteptau ca Germania să le livreze arme grele. Christine Lambrecht a întruchipat, de asemenea, în ochii regimului ucrainean, dar și ai germanilor, neajunsurile unei armate al cărei echipament este depășit. La jumătatea lunii decembrie, Berlinul a fost nevoit să suspende noile comenzi de vehicule blindate Puma după o serie de defecțiuni care au afectat tancurile deja folosite de armată.

Felicitările de Anul Nou ale ministrului, cu petarde pe fundal, nu fac decât să „încununeze seria de situații jenante”, spune Serap Güler, care se ocupă de problemele de apărare în cadrul CDU. Menținându-și ministrul în funcție, cancelarul Olaf Scholz „nu se preocupă cu adevărat de impactul Germaniei în Europa și în lume”, a declarat Armin Laschet, candidatul CDU la succesiunea Angelei Merkel în 2021.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro