vineri, octombrie 4

Un transport cu ajutoare umanitare oferite de România populației civile din Liban a plecat vineri dimineață, informează Guvernul, într-un comunicat. Ajutorul umanitar gratuit constă în produse alimentare și anume 18.900 de conserve cu tocană de legume și 9.360 de conserve de sardine în sos tomat. În cele două săptămâni de bombardamente care, potrivit armatei israeliene au vizat ținte Hezbollah, peste 1.300 de oameni au murit în Liban, iar peste 1 milion au fost strămutați, anunță autoritățile locale libaneze.

„Decizia acordării ajutorului umanitar pentru populația civilă din Liban a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, convocată ieri, 3 octombrie 2024, de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență. Hotărârea a fost adoptată de CNSU având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Republica Libaneză”, arată comunicatul de presă al Executivului.

Foto: gov.ro

Transportul bunurilor va fi realizată pe cale aeriană cu resurse naționale, puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Totodată, ca parte a misiunii, vor fi prezenți și doi ofițeri de legătură din cadrul Direcției Generale pentru Protecție Civilă din cadrul DSU.

„România continuă să-și onoreze angajamentele și se alătură comunității internaționale solidară cu statele care se confruntă cu situații majore de urgență”, mai spune sursa citată.

La aproape un an de la începutul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul fără precedent al Hamasului palestinian pe teritoriul israelian la 7 octombrie 2023, Israelul a anunţat la jumătatea lunii septembrie că îşi mută operațiunile și pe frontul din nord, la frontiera cu Libanul.

Acțiune.
Exit mobile version