miercuri, octombrie 2

Guvernul alocă, miercuri, bani pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Alte două miliarde de lei vor merge spre programele PNDL şi Anghel Saligny, iar 560 de milioane de lei, către consiliile județene şi consilii locale din Capitală, pentru cheltuielile cu serviciile sociale. De asemenea, peste 5.2 miliarde de lei sunt alocate pentru şantierele de pe Autostrada Moldovei şi Autostrada Transilvania.

„Alocăm azi fonduri suplimentare pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă. Efortul financiar este de 2 miliarde de lei. În plus, sprijinim peste 17.000 de fermieri prin reducerea costurilor pentru motorina folosită în agricultură, în valoare de 190 de milioane de lei”, a declarat Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei, potrivit News.ro.

Şeful Executivului a mai anunţat că Guvernul continuă să finanţeze investiţiile în comunităţile locale şi alocă aproape 2 miliarde pentru proiecte din PNDL şi Programul Anghel Saligny.

„Aprobăm alte 540 milioane lei ca să achităm lucrări la proiecte finanţate prin PNRR. Şi Programul naţional de construcţii primeşte 300 milioane lei pentru plata lucrărilor deja efectuate”, a subliniat premierul.

El a precizat că Guvernul susţine şi comunităţile locale şi prin asigurarea finanţării cheltuielilor cu serviciile sociale. 560 de milioane de lei merg către consiliile judeţene şi consiliile locale din Bucureşti.

„Acoperim cheltuielile cele mai importante: cu sistemul de protecţie a copilului, cu centrele de zi şi cele rezidenţiale pentru persoanele cu handicap şi căminele pentru vârstnici”, a arătat prim-ministrul.

Liderul PSD a mai spus că, în şedinţa de miercuri, vor fi aprobate peste 5.2 miliarde de lei pentru continuarea ritmului investiţiilor în şantierele de pe Autostrada Moldovei şi Autostrada Transilvania.

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version