duminică, septembrie 29

Guvernul Giorgiei Meloni analizează să recurgă la castrarea chimică a celor găsiţi vinovaţi de violenţe sexuale, după ce Partidul Liga (extremă dreaptă) a obţinut susţinerea Executivului să lanseze o dezbatere pe această temă în cadrul unui proiect de lege a securităţii, dezvăluie cotidianul italian La Repubblica.

Potirvit cotidianului italian, notează News.ro, în cadrul proeictului legii securităţii, Partidul Liga (extrema dreaptă) a cerut „să se înfiinţeze în cel mai scurt timp o Comisie sau (să se deschidă) o dezbatere” pe acest subiect.

Guvernul Meloni a acceptat această sugestie la 18 septembrie.

Potrivit sursei citate, o asemenea măsură se află pe masă de 22 de ani.

Deputaţii italieni vor ca acest eventual recurs „să aibă ca scop o reducere a riscul recidivei şi să fie reversibil”, o sugestie primită prost de către opoziţie, care o consideră „anticonstituţională”.

În Franţa, o asemenea măsură există în cazul unei infracţiuni sexuale, scrie Le Figaro.

Pe site-ul administraţiei franceze scrie că „castrarea chimică, numită şi «tratament inhibitor al libidoului» este un tratament medical destinat autorilor infracţiunilor sexuale.

Ea vizează o reducere a libidoului unei persoane fără să antreneze o mutilare a corpului uman. Ea nu este ireversibilă, „efectele ei încetează atunci când condamnatul îşi încetează tratamentul”.

Însă nu este vorba despre o măsură judiciară, ci despre un tratament medical.

O jurisdicţie penală poate dispune un tratament împotriva unui delincvent sexual. În acest caz, medicul curant poate prescrie un tratament care să inhibe libidoul. Acest tratament nu poate fi decis niciodată de către jurisdicţii penale”, se arată în text.

Editor : M.I.

Acțiune.
Exit mobile version