Tuesday, March 21, 2023
Home Internațional “Homosexualitatea nu este o infracţiune”. Papa Francisc cere toleranță pentru comunitatea gay

“Homosexualitatea nu este o infracţiune”. Papa Francisc cere toleranță pentru comunitatea gay

by admin

Papa Francisc consideră “nedrepte” legile care incriminează sau discriminează homosexualitatea. Într-un interviu pentru Associated Press, Suveranul Pontif şi-a reiterat poziţia conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay, scrie Agerpres. “A fi homosexual nu este o infracţiune”, susține liderul de la Vatican.

“Cine sunt eu să judec?” spunea, în 2013, Suveranul Pontif, când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici, la scurt timp după ce a devenit papă.

Zilele acestea, într-un interviu pentru Associated Press (AP), Papa Francisc a revenit la subiectul comunității gay. “A fi homosexual nu este o infracţiune”, a spus liderul de la Vatican, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc. Aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui “să aibă un proces de conversie” şi să manifeste “sensibilitatea” pe care “Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”, a ținut să completeze Suveranul Pontif.

În același interviu acordat AP, Papa a vorbit și despre atacurile care l-au vizat după decesul recent al predecesorului său, Papa emerit Benedict al XVI-lea. Secretarul personal al acestuia din urmă, Georg Gaenswein, a publicat recent o carte în care sugerează că au existat neînțelegeri între fostul Papă emerit şi Papa Francisc, după ce Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de lider al Bisericii Catolice, în 2013. Aceste divergențe vizau, printre altele, decizia papei Francisc de a reimpune restricţiile referitoare la desfăşurarea liturghiei tradiţionale în limba latină, revenind astfel asupra unei decizii luate de Papa Benedict, dar şi abordarea mai permisivă a actualului Suveran Pontif cu privire la chestiuni morale, cum ar fi homosexualitatea.

Și jurnalistul italian Sandro Magister a declarat, recent, că regretatul cardinal australian, George Pell, ar fi fost autorul unei note anonime, pe care a publicat-o pe blogul său anul trecut, în care a descris pontificatul Papei Francisc drept o “catastrofă”. Potrivit acestei note, o gamă largă de comentatori considerau că “acest pontificat este un dezastru din multe sau din majoritatea punctelor de vedere; o catastrofă”.

Întrebat despre aceste critici, Papa Francisc a declarat: “Singurul lucru pe care îl cer este să o facă în faţa mea, pentru că aşa evoluăm cu toţii”.

Pontiful argentinian a adăugat că regretatul Papă emerit Benedict al XVI-lea a fost un “gentleman” şi că, odată cu moartea acestuia, a “pierdut un tată”, notează ANSA.

Editor : Izabela Zaharia

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro