Sunday, October 1, 2023
Home Afacere În China, moda „bună de măritat” nu mai reprezintă o bună afacere

În China, moda „bună de măritat” nu mai reprezintă o bună afacere

by admin

În China, moda numită „bună de măritat” pierde teren, în condițiile în care autoritățile cuată noi modalități financiare pentru a încuraja căsătoriile și natalitatea. 

Nici ajutoarele acordate de stat ca primă de căsătorie sau bani pentru creșterea copiilor nu mai sunt o atracție pentru multe femei din China. Dimpotrivă, moda ”bună de măritat” a declanșat o adevărtă furtună în rețelele de socializare, cu luări vehemente de poziție împotriva unei tradiții care, spun utilizatorii, descurajează independența financiară a femeilor și le reduc la rolul de om în casă. 

”Greu de măritat”

„Încerc cu disperare să îmbrățișez stilul „greu de măritat”. Îmi place să fac mișcare, să fac cumpărături și sunt o super feministă căreia îi place să se certe, nu să dea din cap precum un robot, stând mereu în poziție umilă”, a scris o utilizatoare pe platforma de socializare Weibo. „Sunt atât de fericită singură. Super fericită! Fii o fată greu de măritat, rezonabilă, interesată de sine, care se iubește pe ea însăși”, a scris alta.  

Persoane cu rol bine delimitat

Machiajul pastel și hainele modeste care caracterizează stilul „good for marriage” sunt inspirate de „Brilliant Girls”, o dramă din 2021 centrată pe o femeie care vrea să se căsătorească cât mai repede posibil. În chineză, această tendință se traduce literalmente prin „o bună tradiție de familie”. În mod tradițional, femeile sunt văzute ca persoane care se ocupă de copiii lor și de casă, fără prea mari pretenții.

Nu poți fi obligată

Multe din tinerele care au criticat respectiva modă evocă dificultățile pe care trebuie să le întâmpine un cuplu, de la costurile ridicate pentru creșterea copiilor, la cariere profesionale frânte și multe dezamăgiri. ”Prea multe minusuri pentru a face un astfel de pas. În plus, nu toate femeile își doresc copii, pentru că simt că nu sunt făcute pentru așa ceva. Nu poți fi obligată”, a explicat una dintre aceste tinere într-o postare pe Weibo.

Poate la un moment dat

Angel, o tânără înscrisă pe site-ul chinezesc de socializare Little Red Book, a spus că a muncit din greu pentru a fi „greu de măritat”. „În ultimă instanță, cel mai important lucru este să obții situația financiară dorită și să rămâi independent cât mai mult timp. Căsătoria? Poate, dar cu omul potrivit”, a spus ea.

Citește și JPMorgan, UBS și alții se bat pentru pensiile chinezilor

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro