sâmbătă, septembrie 28

Inelele olimpice care se aflau din iunie pe Turnul Eiffel au fost demontate, în aşteptarea înlocuirii lor cu o structură care va rămâne acolo până în 2028, aşa cum doreşte Primăria Parisului, informează AFP, preluată de News.ro.

Inelele în cinci culori – de 29 de metri lungime şi 15 metri înălţime – au ocupat un loc de cinste între primul şi al doilea etaj al turnului. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, doreşte ca acest simbol al olimpismului să rămână pe emblema capitalei Franţei până la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028. Însă structura de treizeci de tone realizată de compania Arcelor Mittal nu a fost concepută pentru a rezista condiţiilor meteorologice de iarnă.

Inelele vor fi topite

Primăria Parisului, care deţine Turnul Eiffel, şi Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care deţine logo-ul olimpic, au declarat că lucrează la construirea unor inele noi, mai uşoare şi permanente, în timp ce cele vechi vor fi topite. În aşteptarea instalării noilor inele, unele mai mici au fost montate pe Pont d’Iéna, chiar vizavi, pentru a „crea continuitate”, potrivit primăriei.

Planul primarului socialist de a menţine inelele pe Turnul Eiffel până în 2028 a stârnit critici acerbe din partea apărătorilor patrimoniului şi a descendenţilor lui Gustave Eiffel. 

Aceştia din urmă consideră că menţinerea inelelor pe celebrul Turn Eiffel ar deteriora opera strămoşului lor, care a fost ridicată în urmă cu 135 de ani, şi că Turnul nu ar trebui să fie folosit ca „semn publicitar”, deoarece inelele sunt o marcă comercială.

 

Editor : M.C

Acțiune.
Exit mobile version