Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie Inovațiile de la târgul de tehnologie de la Berlin. Telescopul care vede galaxii aflate la milioane de ani lumină

Inovațiile de la târgul de tehnologie de la Berlin. Telescopul care vede galaxii aflate la milioane de ani lumină

by admin

Un telescop inteligent care vede galaxii aflate la 25 de milioane de ani lumină, un telefon-poșetă și un soi de plastilină care se întărește la impact.

Sunt câteva dintre exponatele de la târgul de tehnologie de la Berlin, care a adunat, anul acesta, companii de profil din întreaga lume.

O companie de tehnologie din China încearcă să atragă atenția sexului frumos cu un obiect versatil: un telefon care se pliază și ia forma unei mici poşete. Ecranul rămâne la exterior și, când e în repaus, rulează imagini colorate. Gentuța nu poate transporta obiecte, dar … asta nu are importanță, spun inventatorii săi.

George Zhao, directorul executiv al companiei: ”Telefoanele inteligente au camere de filmat integrate, conțin datele de card, datele de pe buletin sau de pe pașaport, tot ce ai nevoie. Chiar și o cheie digitală. Așa că nu trebuie să iei mare lucru cu tine atunci când călătorești”.

Compania va colabora cu mai mulți designeri pentru imaginile ce vor fi afișate de telefon atunci când nu este în uz. După întocmirea unui portofoliu, dispozitivul va intra în producție de masă.

Ben Wood, analist în domeniul tehnologiei: ”Cât de viabil este din punct de vedere comercial, e greu de zis. Dar ideea e bună pentru a atrage atenția într-un punct în care cam toate telefoanele mobile arată la fel”.

Din acest material – care arată ca o bucată mare de plastilină – se fac carcase pentru telefoanele mobile sau căști de protecție. Poate oferi protecţie chiar și în cazul unui impact puternic.

Mostyn Thomas, reprezentantul companiei: ”D30 este foarte moale și flexibil în stare de relaxare, dar, la impact, structura moleculară se schimbă, materialul se face dur ca să absoarbă șocul unei căderi sau al unei lovituri. Îți protejează dispozitivul, dar și pe tine, dacă faci accident de motocicletă când rulezi cu peste 160 de km pe oră”.

La Berlin a fost lansat și un mic aparat care vine în ajutorul celor pasionați de artă și design. Dispozitivul face decupaje și imprimă modele ce pot fi selectate dintr-un catalog digital.

Iar acest telescop inteligent îi îmbie pe cei care visează să exploreze universul.

Laurent Marfisi, director executiv: ”Am creat acest telescop pentru a fi cel mai ușor de folosit dispozitiv de acest gen de pe piață. Îi așezi trepiedul, îl pornești, el te localizează prin GPS și îți propune ce e interesant de văzut pe cer din locul unde te afli. Tu îi dai indicații și el îți oferă informații”.

În plus, foarte important, telescopul poate fi folosit și în marile orașe, întrucât e dotat cu o tehnologie care face abstracție de lumina artificială.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro