Thursday, September 21, 2023
Home Internațional Inundație cu vin într-un orășel din Portugalia / Au explodat rezervoarele unei distilerii / S-au scurs peste 2 milioane de litri de vin roșu

Inundație cu vin într-un orășel din Portugalia / Au explodat rezervoarele unei distilerii / S-au scurs peste 2 milioane de litri de vin roșu

by admin

Peste 2 milioane de litri de vin roșu a umplut străzile din São Lourenço de Bairro, la aproximativ 140 de mile nord de Lisabona, după ce rezervoarele unei distilerii au explodat, anunță NBC News.

O distilerie locală a cerut scuze vecinilor după ce un râu de vin s-a revărsat pe o stradă îngustă inundând mai multe subsoluri ale locuințelor.

Nu s-au înregistrat răniți, anunță producătorul de vin Destilaria Levira, iar pompierii au deviat fluxul dintr-un râu din apropiere și în câmpuri.

Destilaria Levira a precizat într-o declarație că eliberarea s-a produs după ce două rezervoare de depozitare s-au spart, în urma unei explozii.

Jornal Diário de Aveiro anunță că mai mult de 580.000 de galoane de vin (peste 2 milioane de litri) au ajuns pe străzi.

Distileria a declarat că stocarea vinului într-o cantitate atât de mare a fost rezultatul răspunsului guvernamental la un surplus de vin în Europa, cauzat de scăderea cererii. Destilaria Levira a descris excesul de ofertă ca fiind o criză.

În iunie, Comisia Europeană a recunoscut excesul de ofertă și a declarat că va sprijini măsurile de transformare a excesului de vin în biocombustibil.

„Sectorul vitivinicol este afectat de reducerea consumului din cauza inflației actuale asupra prețurilor la alimente și băuturi, care, în asociere cu o recoltă bună din 2022 și consecințele care au urmat dificultăților de pe piață în timpul pandemiei, au dus la o acumulare de stocuri”, a precizat comisia într-un comunicat.

Consumul de vin în Portugalia ar urma să scadă cu 34% față de 2022, a precizat comisia. Scăderea consumului de vin a fost, de asemenea, prevăzută pentru Germania (în scădere cu 22%), Franța (15%), Spania (10%) și Italia (7%).

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro