Tuesday, February 7, 2023
Home Internațional Iran a ameninţat familiile jucătorilor de la naţională cu închisoarea şi tortura

Iran a ameninţat familiile jucătorilor de la naţională cu închisoarea şi tortura

by admin

Familiile fotbaliștilor de la echipa naţională de fotbal au fost ameninţate cu închisoarea şi tortura. Regimul de la Teheran a transmis că jucătorii trebuie să se comporte bine înaintea meciului cu SUA de la Cupa Mondială 2022 Qatar.

Jucătorii nu au vrut să cânte imnul la partida din debutul Cupei Mondiale 2022 pe care au avut-o cu Anglia. După acest gest, cei din națională au fost chemați la o întrevedere cu membri ai Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, arată o sursă citată de CNN.

Cei din trupele de elită ale regimului islamic le-au transmis că dacă nu vor cânta imnul la următorul meci atunci familiile lor vor avea de-a face cu „violenţa şi tortura”. De asemenea, vor fi consecințe grave dacă se vor alătura vreunui protest împotriva regimului de la Teheran.

Iran a ameninţat familiile jucătorilor de la echipa naţională cu închisoarea şi tortura! Ce au făcut fotbaliștii prezenți la Cupa Mondială 2022

În prima fază, li s-ar fi promis mașini și alte cadouri scumpe, înaintea jocului, dar după gestul lor s-a trecut la amenințări.

La următoarea partidă, tot lotul a cântat imnul. S-a întâmplat la duelul cu Țara Galilor, câștigat cu 2-0.

CNN a mai arătat că zeci de agenţi ai Gardienilor Revoluţiei au fost trimişi în Qatar pentru a ține sub control delegația echipei naționale a Iranului. Jucătorii nu au voie să interacționeze cu nicio altă persoană din afara echipei. „Există un număr mare de agenţi de securitate iranieni în Qatar care colectează informaţii şi monitorizează jucătorii” arată CNN.

„În ultimul meci împotriva Ţării Galilor, regimul a trimis sute de suporteri-actori pentru a crea un fals sentiment de susţinere şi o atmosferă favorabilă în rândul fanilor. Pentru următorul meci împotriva SUA, regimul plănuieşte să crească semnificativ numărul actorilor, ajungând la mii” mai specifică sursa.

Carlos Queiroz, antrenorul portughez al echipei naţionale a Iranului, a spus că jucătorii iranieni pot protesta la Cupa Mondială 2022, dar numai în cadrul regulamentelor FIFA.

În Iran sunt proteste privind drepturile omului. Moartea Mahsei Amini, o tânără de 22 de ani care a decedat în închisoare după ce a fost reţinută de poliţie fiindcă nu a respectat codul vestimentar al ţării, a declanșat totul. Pentru a opri manifestațiile trupele regimului de la Teheran au ucis sute de participanți.

 

 

 

 

 

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citește mai mult

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro