Thursday, September 28, 2023
Home Internațional Își schimbă India numele în vechiul termen sanscrit “Bharat”? Planurile naționaliștilor hinduși

Își schimbă India numele în vechiul termen sanscrit “Bharat”? Planurile naționaliștilor hinduși

by admin

Naționaliștii hinduși din această țară au îndemnat la utilizarea termenului „Bharat” ca alternativă la „India” – un nume despre care susțin că a fost creat în timpul colonizării, transmite FoxNews. Guvernul indian a înlocuit numele obișnuit al țării cu un termen sanscrit mai vechi în presa oficială, ceea ce a provocat întrebări cu privire la planurile de a face o schimbare oficială.

Într-o invitație trimisă participanților la summitul G20, premierul Narendra Modi a fost numit „prim-ministru al Bharat”.

„India” și „Bharat” sunt considerați termeni interschimbabili în interiorul țării – dar, atât pe plan intern, cât și internațional, „India” este denumirea mult mai utilizată.

Folosirea lui „Bharat” pe invitațiile oficiale, internaționale, semnalează faptul că mișcarea naționalistă hindusă a lui Modi încearcă să lase în urmă termenul „India” – o decizie pe care mulți dintre susținătorii săi o consideră importantă pentru decolonizare.

„Încă o lovitură dată mentalității de sclavie”, a scris marți pe rețelele de socializare șeful Uttarakhand, un stat din nordul Indiei federale. Oficialul regional a calificat folosirea cuvântului „Bharat” pe invitație drept un „moment de mândrie pentru fiecare conațional”.

„Trăiască mama Bharat!”, a adăugat el.

Deputatul Shashi Tharoor a pus la îndoială intențiile naționaliștilor, îndemnând India să păstreze ambele nume.

„Deși nu există nicio obiecție constituțională în ceea ce privește numirea Indiei „Bharat”, care este unul dintre cele două nume oficiale ale țării, sper că guvernul nu va fi atât de nebun încât să renunțe complet la „India”, care are o valoare de marcă incalculabilă construită de-a lungul secolelor”, a scris Tharoor.

El a adăugat: „Ar trebui să continuăm să folosim ambii termeni, mai degrabă decât să renunțăm la pretenția noastră de a avea un nume cu parfum de istorie, un nume recunoscut în întreaga lume.”

Etimologia cuvântului „India” este complicată și s-a dezvoltat de-a lungul a mii de ani.

Grecii antici au numit regiunea „Indos” – despre care se crede că este transliterat din termenul „Hindi”.

Articolul 1 din Constituția indiană începe astfel: „India, adică Bharat, va fi o uniune de state”.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro