marți, septembrie 24

Armata Israelului i-a sfătuit luni pe cetăţenii libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah din sudul Libanului, menţionând că raidurile vizând mişcarea islamistă „vor continua într-un viitor apropiat” şi vor fi „mai importante şi mai precise”, relatează AFP, Reuters şi dpa.

„Îi sfătuim pe civilii din satele libaneze situate în interiorul sau în apropierea clădirilor şi zonelor utilizate de Hezbollah în scopuri militare, cum ar fi cele folosite pentru depozitarea de arme, să se pună imediat la adăpost, pentru propria lor siguranţă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei Daniel Hagari la un briefing, adăugând că armata israeliană va efectua „lovituri mai importante şi mai precise împotriva ţintelor teroriste implantate la scară largă în Liban”.

El a precizat că avertismentul vizează localităţi pe o distanţă de până la 80 de kilometri nord de graniţa israeliană şi a acuzat Hezbollah că a „transformat sudul Libanului într-un câmp de luptă”.

Tensiunile au crescut considerabil în ultimele zile, cu zeci de morţi şi mii de răniţi în Liban, cauzate de o serie de explozii atribuite Israelului, care au vizat pagere ale membrilor Hezbollah marţi şi miercuri.

Numărul doi al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat duminică că mişcarea islamistă libaneză intră într-o „nouă fază” în bătălia pe care o duce împotriva Israelului de la începutul războiului în Fâşia Gaza, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

„Am intrat într-o nouă fază”, de „reglare deschisă de conturi” cu Israelul, a declarat el în cadrul funeraliilor lui Ibrahim Aqil, un înalt responsabil militar al grupării şiite libaneze, ucis vineri în urma unei lovituri israeliene.

„Ameninţările nu ne vor opri: suntem pregătiţi pentru orice scenariu militar” în faţa Israelului, a adăugat el în timpul acestui discurs, care a constituit primul comentariu oficial din partea unui responsabil al grupării după raidul israelian.

Qassem a spus că atacurile de duminică ale grupării sale împotriva unor instalaţii de producţie militară israeliene şi asupra unei baze aeriene din nordul Israelului se înscriu în această fază de „reglare deschisă de conturi”.

Editor : A.R.

Acțiune.
Exit mobile version