marți, octombrie 8

Israelul nu poate confirma dacă posibilul succesor al liderului Hezbollah care a fost ucis, Sayyed Hassan Nasrallah, este mort, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului, în urma informațiilor potrivit cărora acesta a fost vizat de un atac aerian israelian săptămâna trecută, transmite Reuters.

Întrebat dacă Israelul poate confirma moartea lui Hashem Safieddine, purtătorul de cuvânt David Mencer a declarat într-un briefing online: „Nu avem încă această confirmare. Când va fi confirmată, când și cum, va fi pe site-ul IDF (armata israeliană).”

Un oficial Hezbollah a declarat duminică pentru Reuters că Israelul obstrucționează eforturile de căutare și salvare într-o zonă în care se crede că s-ar fi aflat Safieddine când Israelul a bombardat joi suburbiile sudice ale Beirutului.

Israelul a ucis o mare parte din comanda militară și conducerea superioară a Hezbollah în aproape un an de lupte care au început când gruparea teroristă a deschis un front în semn de solidaritate cu palestinienii, la o zi după atacul mortal al Hamas din 7 octombrie 2023 asupra sudului Israelului.

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost „pierdut” după loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului.

Editor : A.C.

Acțiune.
Exit mobile version