luni, septembrie 23

Jimmy Carter, cel mai în vârstă fost președinte al SUA în viață, își va sărbători cea de-a 100-a aniversare la 1 octombrie, scrie Daily Express.

Jason Carter, cel mai în vârstă dintre nepoții fostului președinte, a împărtășit o actualizare a stării de sănătate înainte de centenarul său – și a spus că bunicul său se simte bine și este „încântat” de alegeri. Dealtfel, tot nepotul său a mai dezvăluit că Jimmy Carter așteaptă cu nerăbdare să voteze pentru Kamala Harris, în alegerile de la 5 noiembrie.

Carter se află în îngrijire paliativă la domiciliul său din Plains, Georgia, din februarie 2023 și își va sărbători cea de-a 100-a aniversare pe 1 octombrie. „Se simte bine”, a declarat Jason pentru PEOPLE marți, la concertul aniversar «Jimmy Carter 100: A Celebration in Song».

Jason a adăugat că „a scăzut fizic și nu poate face prea multe singur, dar este implicat emoțional și încă are experiențe și râde, iubește”.

Remarcile sale vin după ce o paradă de membri ai familiei Carter, celebrități georgiene notabile și muzicieni s-au adunat la legendarul Fox Theater pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a fostului președinte.

Foștii președinți Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama au făcut, de asemenea, apariții virtuale pentru a-l onora pe Carter. Președintele Joe Biden a oferit, de asemenea, salutările sale, amintind că a fost primul senator american care a susținut candidatura lui Carter la președinție și că l-a admirat pe fostul președinte „foarte mult”.

Donald Trump a fost singurul fost președinte care nu a participat la reuniune.

 

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version