Sunday, October 1, 2023
Home Sport „Jos lacătul de pe terenurile de sport ale şcolilor!” Prefectul Bogdănel sesizează Avocatul Poporului și acuză „delăsarea” conducerii Primăriei Bacău

„Jos lacătul de pe terenurile de sport ale şcolilor!” Prefectul Bogdănel sesizează Avocatul Poporului și acuză „delăsarea” conducerii Primăriei Bacău

by admin

Terenurile de sport administrate de Primăria Bacău rămân închise după orele de de școală, deși există legislație care prevede că acestea pot fi utilizate. Prefectul Lucian Bogdănel anunță că a sesizat Avocatul Poporului.

Terenurile de sport de la şcolile din municipiul Bacău trebuie deschise tinerilor care doresc să facă sport în afara orelor de curs, precizează prefectul Lucian Bogdănel. Deşi prin Legea nr. 8/2023 s-a modificat Legea educației fizice şi a sportului, în sensul împlinirii acestui deziderat, iar unitățile şcolare aveau 120 de zile – de la promulgarea noilor prevederi legale – pentru a-şi modifica regulamentele de funcționare, terenurile de sport de la şcoli au avut toată vara lacăt pe porți!

„Cum legea consacră calitatea UAT Municipiul Bacău de administrator al infrastructurii educaționale locale, iar Primăria nu a mişcat niciun deget în direcția transpunerii obligației legale într-un regulament local de acces la terenurile de sport, am decis să sesizez Avocatul Poporului cu privire la încălcarea flagrantă a drepturilor copiilor/elevilor”, spune prefectul județului Bacău.

Peste 25.000 de elevi au început cursurile în şcolile din Municipiul Bacău şi găsesc că este inadmisibil ca terenurile de sport să nu poată fi folosite după ore, doar din cauza delăsării actualei conduceri a primăriei.

I-am încuraja, astfel, pe tineri şi copii să adopte un stil de viață sănătos, axat pe mişcare & sport, departe de tentațiile timpului nostru, iar acest obiectiv este fundamental pentru viitorul comunității noastre!

Un precedent este înregistrat deja la Bucureşti şi am încredere că implicarea Avocatului Poporului, la Bacău, va cataliza adoptarea unui regulament local pentru accesul la terenurile de sport ale şcolilor şi respectarea, într-un târziu, a legii.

– prefectul Lucian Bogdănel

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro