Sunday, October 1, 2023
Home Sport Jurgen Klopp lasă Liverpool pentru naționala Germaniei? Anunț oficial

Jurgen Klopp lasă Liverpool pentru naționala Germaniei? Anunț oficial

by admin

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 18:34

Data actualizarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 18:52


Managerul lui Liverpool a intrat în atenția Federației Germane de Fotbal, el fiind în topul preferințelor chiar și în rândul fanilor nemți. Cu toate acestea, visul lor nu va deveni realitate, întrucât impresarul lui Jurgen Klopp a anunțat că acesta va continua în Premier League, la gruparea ”cormorană”, având un contract solid.


Jurgen Klopp continuă la Liverpool! 


S-a pus, astfel, capăt oricărei speculații, pentru că zvonurile despre o posibilă numire a lui Klopp erau tot mai des abordate, iar presa din Germania a tot relatat, la rândul ei, posibilitatea unei mutări care să facă naționala să spere la un trofeu european în 2024, la EURO.


”Jurgen are un contract pe termen lung cu Liverpool și nu e disponibil pentru poziția de selecționer”, a transmis Marc Kosicke, agentul lui Jurgen Klopp.


Conducătorii naționalei Germaniei au anunțat oficial demiterea lui Hansi Flick de pe banca tehnică, după 25 de meciuri, la doi ani de la numire. Decizia a fost luată după a patra înfrângere în ultimele cinci partide. Germania nu are decât o victorie, 2-0 cu Peru, şi înfrângeri cu Belgia (2-3), Polonia (0-1), Columbia (0-2) şi apoi cu Japonia (1-4), după o eliminare ruşinoasă de la Cupa Mondială din Qatar.


Hansi Flick, aspru criticat de presa din Germania


Presa sportivă din Germania nu a avut milă de antrenorul primei reprezentative, iar reacțiile apărute după eșecul dur cu Japonia nu au întârziat să apară.


”Doar patru victorii în ultimele 17 partide și o eliminare rușinoasă din grupe la Cupa Mondială din Qatar: Hansi Flick este cel mai slab antrenor din toate timpurile.


Norocul nostru că suntem gazde și suntem calificați automat la EURO 2024, altfel nu am fi ajuns acolo”, au anunțat nemții.


Nemții au pierdut cu 1-4 și traversează o perioadă de coșmar, cu patru înfrângeri și un rezultat de egalitate în ulimele cinci meciuri, toate amicale. După 1-4 cu Japonia, Hansi Flick a evidențiat faptul că încă simte că e omul potrivit pentru naționala Germaniei și că el împreună cu staff-ul său încearcă să facă orice e mai bun pentru lot.


Însă, în cele din urmă, a fost demis.


”Încă cred că sunt omul potrivit pentru a fi selecționerul Germaniei. Dar știu și că fotbalul e dinamic. Așa că nu pot prezice ce se va întâmpla. Eu și staff-ul meu facem totul să pregătim lotul în maniera perfectă”, a spus Hansi Flick înainte să fie demis.


Ralf Ragnick a refuzat să vină selecționer al Germaniei 


Naționala Germaniei nu mai este de interes nici pentru cei mai prolifici antrenori. Actualul selecționer al Austriei, Ralf Ragnick, a dat răspunsul cu vedere la zvonurile înlocuirii lui Flick: ”Nicio șansă. M-am decis încă de acum 14 luni că voi fi antrenorul Austriei, să îi pregătesc pentru EURO, să fiu în beneficiul acestei naționale. Orice altceva nu este de interes pentru mine”, declarat Ralf Ragnick, potrivit publicației germane Orf.


Antrenorul de 65 de ani a venit la cârma Austriei după jumătate de an petrecută la Manchester United. În CV-ul lui Rangnick se mai află nume sonore precum RB Leipzig, Schalke 04 sau TSG Hoffenheim.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro