miercuri, octombrie 9

Șefa comisiei juridice din Camera Deputaților a demisionat din funcție. Laura Vicol, de la PSD, a anunțat că pleacă la o zi după investigația Recorder în care s-a vorbit de afacerea imobiliară a soțului ei. Aceasta acuză jocuri nedrepte.

ACTUALIZARE Și Grupul Nordis a transmis că acuzațiile nu ar fi adevărate și sunt doar atacuri media nefondate.

Deputata PSD Laura Vicol a transmis o scrisoare prin care a anunțat că demisionează din funcția deținută în Comisia Juridică. A vorbit și despre motivele pentru care a luat această decizie acum.

„Am luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva mea, iar până la lămurire lor îmi doresc să demisionez”, se arată în scrisoare.

Demisia vine la o zi de la investigația Recorder „Afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel”.

Reporter: Sunt oameni care și-au pierdut economiile de o viață la Nordis.

Laura Vicol: „Și le-au pierdut? De ce și-au pierdut?”.

Reporter: Oameni care și-au pierdut economiile de-o viață la Nordis primind niște contracte de promisiune care n-au fost niciodată puse în…

Laura Vicol: „Niciodată? Dar ce, a murit Nordis? Nu înțeleg”.

Este reacția pe care deputata PSD a avut-o în momentul în care jurnaliștii Recorder au întrebat-o, la finalul lunii august, de firma în care soțul ei este acționar. Acum, la o zi după ce investigația a fost publicată, social-democrata și-a anunțat demisia acuzând jocuri nedrepte. Conducea Comisia Juridică din Camera Deputaților din noiembrie 2021.

Client Nordis: „Mă scapă râsul când mă gândesc la ridicolul situației. Soția lui, fiind președinta comisiei, care ar trebui pe fond să mă apere de soțul ei…sunt convins că seara când stau în pat amândoi sunt foarte mulțumiți și unul și celălalt”.

Grupul de firme Nordis a stârnit controverse în România, fiind acuzat că ar fi indus în eroare cumpărători care ar fi semnat contracte cu clauze abuzive și ar fi plătit sume considerabile pentru apartamente care nu ar fi fost niciodată livrate. Sute de clienți ar fi în această situație, precizează publicația Recorder, care a prezentat și câteva dintre mărturiile oamenilor.

Client Nordis: „Le-am spus, uite, apelez la voi, pe cale amiabilă, omenește, vă rog frumos chiar, faceți o mică excepție. Sunt diagnosticat cu leucemie, poate faceți o excepție în cazul ăsta, să-mi restituiți avansul dat, că e clar, o știm cu toții că corpul 6 probabil se va ridica în 2035. Eu am nevoie de cash, de bani pentru tratament și…fără răspuns”.

Nordis a răspuns în scris pentru Digi24 și a acuzat că ar fi ținta unor atacuri media.

„Nordis Group nu a vândut unitățile de două ori, așa cum se speculează. (…) Până la acest moment, Nordis Group a plătit rezilieri și despăgubiri în valoare de 115.000.000 lei și a restituit astfel sume semnificative de bani clienților sau partenerilor care, deși inițial păreau de bună credință, au apelat ulterior la presiuni și șantaj pentru a obține beneficii suplimentare. (…) Nu s-a înțeles efortul Nordis de a se redresa și de a duce la capăt proiectele și de a livra unitățile promise”.

Compania face referire și la cea mai recentă decizie a judecătorilor. Tribunalul București a decis luni intrarea în insolvență a companiei. Cererea a fost depusă în luna aprilie a acestui ani de 80 de creditori, majoritatea persoane fizice. Compania a contestat decizia. Digi24 a încercat să-l contacteze pe soțul deputatei PSD, Laura Vicol. Vladimir Ciorbă nu a răspuns însă până la ora difuzării acestei știri.

Vladimir Ciorbă: „Puteți să vă adresați la biroul de presă”.

Reporter: La ce birou de presă? Vreau să vă întrebăm dacă ați vândut de două ori același apartament.

Vladimir Ciorbă: „Nu, Doamne ferește. Mai avem libere vreo mie”.

Reporter: Vreo mie unde mai exact? Mă refer la apartamentele din hotel.

Vladimir Ciorbă: „Faceți-mi o foaie scrisă. Vă vom răspunde oficial”.

Reporter: De ce nu ne răspundeți acum?

Vladimir Ciorbă: „Nu dau interviuri, nu sunt persoană publică să fac așa ceva”.

Asociatul principal în afacere este soțul Laurei Vicol, Vladimir Ciorbă. Potrivit Recorder, ar fi trebuit să fie cel mai spectaculos proiect imobiliar din România ultimilor ani, dar evoluția acestei afaceri a căpătat toate ingredientele unei scheme piramidale cu sute de oameni păgubiți și multe milioane de euro dispărute din conturile dezvoltatorului.

Laura Vicol este deputat PSD în Parlamentul României din 2020, iar din noiembrie 2021 conducea Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților.

Editor : M.B.

Acțiune.
Exit mobile version