Thursday, March 23, 2023
Home Internațional LIVE Război în Ucraina, ziua 341: Regiunea Donețk este atacată constant / Trei persoane au murit în urma unui bombardament rusesc asupra Hersonului

LIVE Război în Ucraina, ziua 341: Regiunea Donețk este atacată constant / Trei persoane au murit în urma unui bombardament rusesc asupra Hersonului

by admin

Rachetele rusești au ucis trei persoane în orașul Herson din sudul Ucrainei, în timp ce luptele au făcut ravagii în estul regiunii Donețk, unde Rusia a bombardat din nou orașul-cheie Vuhledar, au declarat oficiali ucraineni. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se confruntă cu o situație dificilă în Donețk și că are nevoie de livrări mai rapide de arme și de noi tipuri de armament, la doar câteva zile după ce aliații au fost de acord să furnizeze Kievului tancuri grele de luptă.

Război în Ucraina: Soldați ucraineni pe frontul din BahmutFoto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 341:

08:52Întârzierile în furnizarea către Ucraina a sistemelor de rachete cu rază lungă de acțiune, a sistemelor avansate de apărare antiaeriană și a tancurilor au limitat capacitatea Ucrainei de a profita de oportunitățile pentru operațiuni contraofensive mai ample favorizate de eșecurile militare rusești, potrivit Institutului american pentru Studiul Războiului.

Întârzierile occidentale în furnizarea ajutorului militar necesar au exacerbat „impasul” și capacitatea de a recâștiga porțiuni semnificative de teritoriu, afirmă think tank-ul american în cea mai recentă analiză a invaziei.

08:36 Cancelarul Olaf Scholz a declarat duminică că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei, în timp ce Kievul continuă să solicite ţărilor occidentale armament pentru a contracara invazia rusă, transmite AFP.

08:07O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cel puţin trei au fost rănite după ce o rachetă a lovit duminică un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, informează luni Reuters.

El a precizat că atacul a vizat centrul oraşului și că echipele de salvare caută o femeie dispărută, care s-ar putea afla sub dărâmături.

Șeful NATO cere Coreei de Sud să sporească ajutorul militar pentru Ucraina

07:33 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut luni Coreei de Sud să sporească sprijinul militar acordat Kievului, dând exemplul altor ţări care şi-au schimbat politica de a nu furniza arme ţărilor aflate în conflict, după invazia rusă în Ucraina, informează Reuters.

07:27Fostul premier britanic Boris Johnson a afirmat, într-un documentar BBC, că înainte de startul invaziei ruse în Ucraina a fost ameninţat de Vladimir Putin cu un atac cu rachetă, în timpul unei discuţii la telefon, relatează bbc.com.

01:40Volodimir Zelenski a criticat din nou Comitetul Internaţional Olimpic pentru faptul că analizează opţiunile pentru revenirea sportivilor ruşi în competiţiile internaţionale.

„Este o tentativă de a spune lumii că teroarea poate fi ceva acceptabil”, a afirmat el, în discursul de duminică seară.

Zelenski a menţionat că i-a scris preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, despre această problemă, în contextul în care francezii vor găzdui următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

00:00Volodimir Zelenski, în mesajul său video de duminică seară: În ciuda numeroaselor pierderi de vieţi, inamicul menţine o intensitate ridicată a atacurilor / Timpul să fie arma noastră

Preşedintele ucrainean afirmă că intensitatea atacurilor Rusiei nu scade, deşi pierderile de vieţi din armata rusă sunt numeroase. Zelenski spune că Ucraina trebuie să facă din timp o armă, în contextul în care ruşii vor prelungirea războiului.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Rusia a acuzat armata ucraineană că a lovit în mod deliberat sâmbătă un spital dintr-o zonă din estul Ucrainei aflată sub control rusesc. 14 persoane au murit și 24 de pacienți și personal medical au fost răniți. Nu a existat un răspuns imediat la acuzații din partea Ucrainei.
  • La Kiev, mai multe persoane au comemorat în lacrimi un voluntar britanic, Andrew Bagshaw, ucis în timp ce era într-o misiune de salvare în orașul Soledar din estul Ucrainei.
  • Președintele rus Vladimir Putin este deschis la discuții cu cancelarul german Olaf Scholz, deși nu are programată nicio convorbire telefonică cu acesta, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului. Scholz, care săptămâna trecută a aprobat furnizarea de tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei, a declarat că va vorbi din nou cu Putin, dar că este de datoria liderului rus să retragă trupele din Ucraina „pentru a pune capăt acestui război oribil și fără sens”.
  • În condițiile în care Statele Unite au decis să furnizeze tancuri Ucrainei, nu are sens ca Rusia să vorbească cu Kievul sau cu „marionetele sale occidentale”, a declarat luni viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov, citat de agenția de presă RIA.
  • Președintele ucrainean Zelenski a declarat duminică că a permite Rusiei să concureze la Jocurile de la Paris din 2024 echivalează cu a arăta că „teroarea este cumva acceptabilă”.
  • Rusia a declarat că nu va purta discuții anuale cu Japonia cu privire la reînnoirea unui pact care permite pescarilor japonezi să opereze în apropierea insulelor disputate, afirmând că Japonia a luat măsuri antirusești.
  • Ucraina și aliații săi discută despre cererile Kievului de rachete cu rază lungă de acțiune despre care spune că sunt necesare pentru a împiedica Rusia să îi distrugă orașele, a declarat un consilier de rang înalt al președintelui Zelenski.
  • Producătorul german de armament Rheinmetall este pregătit să crească foarte mult producția de muniții pentru tancuri și artilerie pentru a satisface cererea puternică din Ucraina și din Occident și ar putea începe să producă lansatoare multiple de rachete HIMARS în Germania, a declarat directorul general Armin Papperger pentru Reuters.
  • Ucrainei i-au fost promise 321 de tancuri grele de către mai multe țări, a declarat ambasadorul său în Franța.
  • Polonia va trimite încă 60 de tancuri Ucrainei, pe lângă cele 14 tancuri Leopard 2 de fabricație germană pe care le-a promis, a declarat premierul polonez într-un interviu acordat televiziunii canadiene.

—————-

Evenimentele privind Războiul din ziua 340 au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro