Tuesday, November 28, 2023
Home Internațional LIVE Război în Ucraina, ziua 618: Atac rusesc cu drone în Harkov / Camera Reprezentanților l-a sfidat pe Biden și a votat doar pachetul de ajutor pentru Israel / Putin a promulgat ieșirea Rusiei din tratatul privind testele nucleare

LIVE Război în Ucraina, ziua 618: Atac rusesc cu drone în Harkov / Camera Reprezentanților l-a sfidat pe Biden și a votat doar pachetul de ajutor pentru Israel / Putin a promulgat ieșirea Rusiei din tratatul privind testele nucleare

by admin

​Drone rusești au lovit ținte civile și au provocat un incendiu în primele ore ale zilei de vineri în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, și în apropiere de acesta, au declarat oficiali ucraineni. Guvernatorul regional din Harkov, Oleh Synehubov, a scris pe Telegram că atacurile au avut loc după miezul nopții și au vizat infrastructura civilă din acest oraș din nord-estul Ucrainei și au lovit, de asemenea, o altă localitate din regiune.

Soldați ucraineni la o poziției de artilerie din zona BahmutFoto: Diego Herrera Carcedo / AFP / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 618, LIVETEXT:

08:02 Forțele aeriene ucrainene au anunțat că Rusia a lansat azi-noapte 40 de drone Shahed din regiunile Kursk și Primorsko-Akhtarsk și o rachetă X-59 din regiunea ocupată Herson.

„Rachetele au fost lansate în valuri și s-au deplasat în diferite direcții în grupuri mici. A fost declarată alertă aeriană în majoritatea regiunilor, iar apărarea aeriană a fost activată”, potrivit unei postări pe Telegram.

Forțele ucrainene au distrus 24 dintre dronele Shahed și racheta de croazieră X-59, mai transmite sursa citată.

07:47 Mai multe drone rusești au lovit clădiri din Harkov, provocând incendii.

07:38 Transportatorii polonezi vor bloca mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina începând de săptămâna viitoare, în semn de protest față libertatea neîngrădită de care se bucură transportatorii ucraineni în Polonia, care le afectează afacerile, a declarat pentru Reuters un co-organizator al protestului.

Protestul, planificat să înceapă pe 6 noiembrie, are loc pe fondul reglementărilor laxe pentru companiile de transport ucrainene adoptate în 2022 de către Uniunea Europeană pentru a ușura transportul de mărfuri către și dinspre țara atacată de Rusia.

Protestatarii intenționează să oprească camioanele care circulă la trei puncte de trecere a frontierei, lăsând să treacă doar un camion pe oră, cu excepția transporturilor de echipamente pentru armata ucraineană și vehiculele care transportă animale, potrivit unei notificări de protest văzute de Reuters.

Cererile protestatarilor includ, printre altele, reimpunerea restricțiilor privind numărul de camioane înregistrate în Ucraina care intră în Polonia și interzicerea companiilor de transport cu capital din afara Uniunii Europene.

01:42Camera Reprezentanților din SUA a adoptat joi un plan republican de acordare a unui ajutor de 14,3 miliarde de dolari Israelului în lupta împotriva Hamas, în ciuda opoziției democraților care insistau că nu va trece în Senat și a promisiunii Casei Albe de a se opune prin veto.

Președintele Joe Biden a amenințat cu un veto, iar senatorul Chuck Schumer, liderul majorității din Senatul controlat de democrați, a declarat că nu va supune legea la vot.

Sinteza ultimelor 24 de ore de război:

——————

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro