Wednesday, March 22, 2023
Home Internațional LIVE Ziua 333 de război. Acuzații grave de corupție la Ministerul Apărării de la Kiev / Germania, probleme cu aliații din cauza indeciziei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina / Țările baltice somează Berlinul să sprijine Kievul

LIVE Ziua 333 de război. Acuzații grave de corupție la Ministerul Apărării de la Kiev / Germania, probleme cu aliații din cauza indeciziei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina / Țările baltice somează Berlinul să sprijine Kievul

by admin

Acuzații grave de corupție apar în presa ucraineană la adresa Ministerului Apărării din Ucraina, condus de Oleksiy Reznikov, care ar fi achiziționat un contract de 13,6 miliarde de grivne (aproximativ 360 milioane de dolari) pentru militarii ucraineni aflați pe front, transmite publicația ucraineană ZN.ua, citată de Kiev Independent și filiala ucraineană a Radio Europa Liberă. Pe de altă parte, Germania are probleme cu aliații din cauza indeciziei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina, iar țările baltice o somează să sprijine Kievul.

Principalele evenimente ale zilei de duminică, 21 ianuarie 2023:

Ora 13:17 Serviciile de informații militare britanice, în actualizarea zilnică de pe Twitter a Ministerului britanic al Apărării, discută planurile anunțate la 17 ianuarie de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, de a mări dimensiunea forțelor armate și de a restabili unele dintre structurile organizaționale care existau în perioada sovietică, relatează BBC. Detalii aici.

Ora 12:43 Premierul polonez Mateusz Morawiecki a numit duminică drept ”inacceptabil” refuzul Berlinului de a furniza tancuri grele Leopard Kievului, care le reclamă insistent într-un moment în care ruşii sunt în ofensivă, transmite AFP. Detalii aici.

Ora 11:59 Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat duminica aceasta că livrările de armament ofensiv către Kiev care ameninţă teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală şi vor face imposibil de susţinut argumentele împotriva folosirii armelor de distrugere în masă, transmite Reuters. Detalii aici.

Ora 10:27 Noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, intenţionează să viziteze Ucraina în curând, în condiţiile în care Berlinul se confruntă cu presiuni internaţionale tot mai mari pentru a permite trimiterea pe front a tancurilor Leopard, de fabricaţie germană, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ora 10:14 Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut sâmbătă preoţilor să se implice mai mult în campania militară din Ucraina, să-i mobilizeze pe enoriaşi pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente pentru soldaţi, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual, transmite EFE, citată de Agerpres.ro.

Ora 09:20 Sviatlana Tsikhanouskaya, aleasă președinte în 2020 într-un concurs furat de dictatorul belarus, Alexander Lukașenko, a fost acuzată de trădare de către un tribunal din Minsk săptămâna trecută. Procesul ei este ”un simulacru și o farsă”, notează The Guardian. Liderul opoziției este ”una dintre nenumăratele victime ale unui regim nelegitim și necinstit care își asuprește poporul și amenință securitatea Europei”.

Ora 08:51 Acuzații grave de corupție apar în presa ucraineană la adresa Ministerului Apărării din Ucraina, condus de Oleksiy Reznikov, care ar fi achiziționat un contract de 13,6 miliarde de grivne (aproximativ 360 milioane de dolari) pentru militarii ucraineni aflați pe front, transmite publicația ucraineană ZN.ua, citată de Kiev Independent și filiala ucraineană a Radio Europa Liberă.

Ora 08:00 Germania se confruntă cu o reacție din partea aliaților din cauza reticenței sale de a furniza tancuri Leopard 2 pentru a consolida capacitatea de luptă a Ucrainei în războiul de aproape un an cu Rusia, relatează AFP, citată de The Guardian.

Ora 07:00 Țările baltice pledează pentru ca Germania să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Letonia a cerut Germaniei să trimită „acum” tancurile Leopard 2 în Ucraina, după ce a fost percepută ca fiind trasă pe sfoară de guvernul de la Berlin, transmite The Guardian.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro