Thursday, November 30, 2023
Home Internațional LIVETEXT Război în Ucraina, Ziua 631 | Rusia Anunţă Că A Doborât Trei Drone Ucrainene Deasupra Mării N

LIVETEXT Război în Ucraina, Ziua 631 | Rusia Anunţă Că A Doborât Trei Drone Ucrainene Deasupra Mării N

by admin

10:10 – Acum 2 ore

16-11-2023

David Cameron a vizitat Kievul

Noul ministru britanic de externe, David Cameron, a vizitat Kievul. Într-o postare pe rețelele de socializare, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că au avut o „întâlnire bună, axată pe arme pentru linia de front”, transmite Sky News.

El a adăugat că este recunoscător pentru sprijinul Marii Britanii.

Într-un scurt videoclip, Zelenskyy a făcut o referire aparentă la conflictul dintre Israel și Hamas, comentând: „Lumea nu este atât de concentrată pe situația de pe câmpul de luptă din Ucraina, iar această divizare a atenției nu ajută cu adevărat”.

Cameron a declarat că a dorit ca Ucraina să fie prima sa destinație în noul său rol. El i-a spus preşedintelui Zelenski că Marea Britanie va continua să ofere „sprijin moral, diplomatic, economic și militar”.

09:35 – Acum 2 ore

16-11-2023

Rusia anunţă că a doborât trei drone ucrainene deasupra Mării Negre

Apărărea antirachetă rusă a doborât trei drone ucrainene deasupra Mării Negre, transmite Sky News.

Una dintre ele se afla în apropiere de Crimeea, iar alte două deasupra regiunii Briansk, a precizat ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă RIA.

09:15 – Acum 3 ore

16-11-2023

Rusia instalează încă o rachetă nucleară hipersonică

Rusia a amplasat o altă rachetă nucleară strategică echipată cu vehiculul hipersonic de planare Avangard, despre care spune că este răspunsul său la apărarea antirachetă a SUA, a anunţat joi agenţia de presă Interfax, care citează Ministerul rus al Apărării, informează News.ro.

Avangard, instalat în provincia Orenburg din sud-vestul Rusiei, poate fi transportat de o rachetă balistică intercontinentală şi se poate deplasa cu o viteză de până la 27 de ori mai mare decât viteza sunetului (aproximativ 21.000 mph, 34.000 kph) în timp ce manevrează spre ţinta sa, notează Reuters.

Mai multe detalii: Rusia instalează încă o rachetă nucleară hipersonică: Este răspunsul Kremlinului la sistemul antirachetă al SUA

08:15 – Acum 4 ore

16-11-2023

Rusia a pierdut peste 315.000 de soldați în Ucraina

Rusia a pierdut 1.130 de soldaţi în ultimele 24 de ore, iar numărul total al militarilor ruşi ucişi de la începutul războiului a crescut la 315.620, conform Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Armata ucraineană a mai spus că Rusia a pierdut de la începutul războiului 5.388 de tancuri, 10.121 de vehicule blindate de luptă, 10.060 de vehicule și rezervoare de combustibil, 7.683 de sisteme de artilerie, 892 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 585 de sisteme de apărare aeriană, 323 de avioane, 324 de elicoptere, 5.689 de drone, 22 de nave și ambarcațiuni și un submarin.

07:36 – Acum 4 ore

16-11-2023

Aproape 30.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei

Peste 30.000 de soldați ucraineni au murit de la începutul invaziei Rusiei, a declarat un grup civic ucrainean, potrivit Sky News. Folosind proiectul Book of Memory – care a urmărit numărul de decese de la prima invazie a Rusiei, în 2014 – istoricul Iaroslav Ținchenko și voluntarul Herman Shapovalenko au declarat că au putut confirma unele cifre.

Aceştia au confirmat că au existat 24.500 de morți în luptă și în afara luptei. Ei au recunoscut că cifra reală este probabil mai mare, deoarece mulți dintre cei 15.000 de soldați dispăruți au fost probabil morți.

„Evident, cele 24.500 de nume nu reprezintă numărul final de morți, dar, după evaluarea noastră, nu este mai puțin de 70%”, au scris autorii.

„Altfel spus, numărul real al morților în situații de luptă și non-combat este mai mare de 30.000 de persoane”.

De asemenea, estimările lor ridică numărul de răniți din trupele ucrainene la până la 100.000.

15 nov. – Acum 15 ore

15-11-2023

Wall Street Journal: Pușcașii marini ucraineni au întărit pozițiile don trei sate de lângă Nipru

Un raport din Wall Street Journal a afirmat că pușcașii marini ucraineni au întărit pozițiile din trei sate de pe malul estic al râului Nipru, inclusiv cu vehicule blindate Humvee și cel puțin un vehicul de luptă de infanterie, și au tăiat un drum pe care rușii îl foloseau pentru realimentarea trupelor din zonă.

15 nov. – Acum 18 ore

15-11-2023

O centrală termică și o conductă de gaze, avariate de atacurile rușilor în două regiuni

Bombardamentele rusești din 15 noiembrie au lovit o centrală termică din regiunea Donețk și au avariat o conductă de gaze din regiunea Harkov, a scris Ministerul ucrainean al Energiei, potrivit The Kyiv Independent.

Bombardamentele au lovit zona centralei, fără a provoca victime. O anchetă preliminară era în curs de desfășurare pentru a determina amploarea daunelor, dacă este cazul.

Avarierea conductei de gaz din regiunea Harkov a făcut ca cel puțin 300 de persoane să nu mai aibă acces la gaz.

15 nov. – Acum 21 ore

15-11-2023

Cinci persoane au murit și alte 12 au fost rănite în bombardamentele rusești din ultima zi

Atacurile rusești au ucis cinci civili ucraineni și au rănit alți 19 în ultimele 24 de ore, potrivit raportului centralizat în urma informațiilor primite din teritoriu, informează The Kyiv Independent.

Au fost 81 de atacuri rusești asupra regiunii Herson în ultima zi, în urma cărora au fost rănite șapte persoane, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

„Forțele ruse au tras 18 proiectile în orașul Herson și au vizat și o instituție de învățământ din Berislav”, potrivit lui Oleksandr Prokudin

În regiunea Donețk, o persoană a murit și două au fost rănite după ce un bloc de apartamente din orașul Selîdove a fost lovit de un atac cu rachete rusești peste noapte, potrivit Ministerului de Interne.

De asemenea, în urma prăbușirii clădirii, cel puțin încă o persoană ar putea fi încă prinsă sub dărâmături.

Orașul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk a fost atacat de 11 ori în ultima zi atât cu artilerie grea, cât și cu drone. „Un bărbat de 26 de ani a fost ucis, iar un altul, de 72 de ani, a fost rănit”, a informat guvernatorul Serhii Lisak.

Au fost înregistrate 114 atacuri și în regiunea Zaporojie în ultima zi. În urma bombardamentelor, o persoană a murit și cel puțin alte 7 au fost rănite, potrivit guvernatorului Yuri Malașko.

Ulterior, ministrul afacerilor interne, Ihor Klimenko, a anunțat că rușii au continuat bombardamentele în regiune, fiind uciși și doi salvatori, informează Ukrainska Pravda.

„Rușii au bombardat din nou infrastructura civilă. A fost un incendiu. Angajații Serviciului de Stat de Urgență au ajuns la fața locului, când ocupanții au lovit din nou. Din păcate, în urma bombardamentelor inamice, doi angajați ai Serviciului de Stat de Urgență au fost uciși. Eroii noștri neînarmați aveau 31, respectiv 34 de ani”, a transmis Ihor Klimenko.

Au avut loc atacuri în satele din regiunea Harkov în ultima zi, potrivit guvernatorului Oleh Siniehubov.

În urma atacului din satul Kozacha Lopan au fost răniți doi bărbați, de 70 și 77 de ani, și au fost distruse mai multe clădiri.

15 nov. – Acum 23 ore

15-11-2023

Pierderile suferite de armata rusă în Ucraina, potrivit Kievului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 314.290 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie.

Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 820 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană.

De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 5.377 de tancuri, 10.104 de blindate, 7647 de sisteme de artilerie, 323 de avioane, 324 de elicoptere și 5.675 de drone.

      

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro