Thursday, September 21, 2023
Home Știință locul surprinzător în care am găsi alte ființe în spațiu

locul surprinzător în care am găsi alte ființe în spațiu

by admin

Omul de știință de la NASA spune că viața extraterestră există „absolut” – și într-un loc surprinzător.

Oamenii de știință de la NASA au spus că cred că există viață „absolut” dincolo de Pământ – și ar putea fi mult mai aproape decât credem. Vorbind la o expoziție din New York, doctorul Michelle Thaller reflectat asupra șanselor de existență a vieții extraterestre și a spus: „Cu siguranță cred că vom găsi viață pe o altă planetă”.

Unde pot fi găsiți extratereștri

„Cred că în propriul nostru sistem solar, suntem destul de aproape, dar încă o dată nu știm acest lucru 100%”, a spus ea.

„Pe Marte, vedem elemente chimice care pe Pământ, dacă ar fi aici, am spune că se datorează vieții. Dar întrebarea este, cât de bine înțelegem planeta Marte?”.

Cu toate acestea, forme de viață extraterestre ar putea fi găsite și pe un vecin surpriză – Venus. Învăluită într-o atmosferă intensă care a zdrobit toate landerele trimise să exploreze planeta arzătoare și toxică, nicio viață nu ar putea supraviețui pe suprafața ei. Sus în nori poate fi o problemă diferită.

„Nu m-am așteptat niciodată la Venus”, a spus Dr. Thaller, om de știință la Centrul de Zbor Spațial Goddard al NASA. „Dar Venus este acum o planetă în care vedem ceva în atmosferă, care arată foarte mult că ar putea fi produs de bacterii”.

În direcția opusă, departe de Soare, sunt programate două misiuni pentru a explora lunile înghețate ale lui Jupiter, pentru a găsi semne de viață, din 2030.

„Vedem posibile semne de viață în atmosfera lui Venus și, posibil, sub gheață, în lunile înghețate ale lui Jupiter și Saturn”, a spus Dr. Thaller.

„S-ar putea ca sistemul solar să fie plin de viață simplă, de viață microbiană.

Ca referință, la începutul acestui an, s-a descoperit că luna înghețată a lui Saturn, Enceladus, conține toate cele șase elemente esențiale necesare vieții, după ce a fost detectat fosforul. Cu toate acestea, nu au fost detectate semne definitive de viață. Încă.

BOMBĂ! Halep primit decizia tristă în cazul de dopaj! Românca a făcut anunțul!

Banciu, atac șocant la Halep! N-a menajat-o deloc din cauza procesului de dopaj: „Ce idoli sunt ăștia, despre ce discutăm?”

Amestecă grișul cu aceste 3 ingrediente secrete pentru găluște moi și pufoase. E trucul Jamilei

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro