vineri, septembrie 20

Nicolae Ciucă nu are șanse să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale, a declarat Ludovic Orban la Digi24, și asta va duce la schimbări majore în PNL. „Rezultatul PNL va fi catastrofal. Și asta în mod evident va duce la o schimbare,” a precizat Orban.

„Vă spun clar, că Ciucă nu trece de 8% în niciun sondaj. Nu are nici cea mai mică șansă să intre în turul doi. Sunt convins deja că Iohannis și Ciucă știu că decizia e de a îl spijini pe Ciolacu în turul doi, și de a menține această coaliție cu PSD, evident în interesul personal al lui Klaus Iohannis, nu în interesul general al României,” a declarat Orban.

Politicianul spune că lui Nicolae Ciucă îi lipsesc calitățile necesare pentru a ocupa funcția de președinte. „Nu este perceput ca un lider, ca un om care să aibă capacitatea să exercite această funcție publică. Pentru că este un om care nu transmite emoție, care nu leagă foarte bine frazele, care nu are un discurs coerent, care se vede că parcă vorbește după prompter. Nu are calitățile necesare pentru a ocupa funcția de președinte și oamenii văd lucrul respectiv.”

În PNL va fi o schimbare majoră, dacă Ciucă nu intră în turul 2 al prezidențialelor, este de părere Orban.

„În PNL, cu siguranță, va exista o schimbare. În mod normal, la PNL își asumă răspunderea numai președintele. Toți ceilalți care sunt aleși rămân în funcție și chiar sunt primii care dau cu pietre în lider. (…) Cu siguranță va fi o tulburare majoră în PNL după aceste alegeri din cauza rezultatului. În cazul în care Ciucă nu va intra în turul 2, ceea ce există o probabilitate de 98%, așa cum sunt așezate alegerile, practic partidul va fi demoralizat prin neintrarea în turul 2, exact în ultima săptămână de campanie pentru parlamentare. Această demoralizare cu siguranță va genera o reducere a potențialului de vot și o reducere a scorului electoral. Deci rezultatul PNL va fi catastrofal. Și asta în mod evident va duce la o schimbare. Problema este că, din păcate, în toată această perioadă nu s-a născut o masă critică și un lider care să pregătească încă de pe acum posibilitatea de a oferi o variantă rezonabilă pentru membrii PNL. Nu există la ora actuală nici această masă critică, nici acest lider, și este foarte grav că toți cei care au spus pe la colțuri că cea mai mare prostie e să rămânem cu PSD, că trebuie să ne rupem de Iohannis, că trebuie să rupem coaliția de guvernare, că trebuie să revenim la ideile liberale, nu au avut niciodată curajul să-și asume public acset mesaj în interiorul PNL și chiar în spațiul public. Din această cauză ei sunt complici pentru nenorocirea în care se află astăzi PNL,” a adăugat Orban.

 

 

Editor : A.P.

Acțiune.
Exit mobile version