vineri, septembrie 20

London Evening Standard tocmai a tipărit ultima sa ediție, zilnică, de print. La 197 de ani de la prima apariție ziarul se reorientează către o periodicitate săptămânală. Mai multe schimbări vor avea loc.

Ziarul a fost lansat în forma sa originală în 1827 şi a devenit gratuit în 2009, având o popularitate deosebită în rândul navetiştilor din capitala Marii Britanii. Începând de joia viitoare, ziarul va deveni o ediţie săptămânală sub un nou titlu – The London Standard.

Compania mamă a ziarului a încheiat, de asemenea, un acord cu City AM, un cotidian gratuit axat pe afaceri şi finanţe, pentru a prelua distribuţia Standard.

Albert Read, preşedintele executiv al London Evening Standard, a declarat: „Pe măsură ce Standard se lansează în următoarea fază a călătoriei sale, noua sa publicaţie săptămânală tipărită va ridica ştacheta, ajungând la noi cititori şi reflectând dinamismul şi entuziasmul Londrei”.

Acesta a declarat că acordul de distribuţie cu City AM, care este publicat de o companie separată de Standard, va aduce „două titluri formidabile împreună”.

Căderi de tiraj

Transformarea The Standard la o ediţie săptămânală a fost anunţată în luna mai, pe fondul scăderii tirajului.

Ediţiile de luni şi vineri au fost eliminate treptat la începutul lunii august, relatează Press Gazette.

De asemenea, în iulie s-a scris că se aşteaptă aproximativ 70 de concedieri la Standard.

Tirajul zilnic al ziarului a scăzut de la 850.000 la 275.000 în ultimii cinci ani şi a pierdut 84,5 milioane de lire sterline în ultimii şase ani.

Precursorul ziarului, numit Standard, a fost lansat în urmă cu 197 de ani, cu o versiune de seară adăugată în 1859.

În fiecare lună, 12 milioane de persoane accesează platformele digitale ale Standard, jumătate din acest trafic provenind din afara Londrei şi din străinătate.

 

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version