Tuesday, March 21, 2023
Home Știință Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „ Locuitorii cartierelor Anvantgarden, Bartolomeu și Stupini sunt ignorați cu bună știință de actuala administrație”

Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „ Locuitorii cartierelor Anvantgarden, Bartolomeu și Stupini sunt ignorați cu bună știință de actuala administrație”

by admin

Orele de vârf au ajuns un chin pentru brașoveni. Circulația mijloacelor de transport a ajuns într-un punct în care viteza medie de deplasare în Brașov este de 10 km pe oră în anumite momente ale zilei. Mașinile care stau în trafic, produc poluare. Dar acest aspect nu mai este surprinzător pentru nimeni, chiar brașovenii au început să se obișnuiască cu această stare de fapt.

Adevărul este că stăm în trafic din cauza incompetenței actualei administrații, care este incapabilă să ia măsuri concrete și coerente pentru eficientizarea lui. Și acest lucru îl decontează brașovenii din banii lor, din timpul lor și din sănătatea lor.

Avem nevoie să înțelegem faptul că deciziile unei administrații publice coerente și responsabile au ca rezultat eficientizarea traficului auto.

O situație aparte, de o gravitate destul de mare mi-a fost semnalată de mulți locuitori din cartierele Avantgarden, Bartolomeu și Stupini. Intersecția străzilor Lungă, Stadionului și Calea Făgărașului, una dintre puținele căi de acces din și spre aceste cartiere, de fiecare dată când bariera este pusă din cauza traficului feroviar, este blocată. Uneori cozile se întind pe kilometri întregi pe Calea Făgărașului. Mii de autoturisme stau zilnic blocate în această zonă.

Acest sens giratoriu, chiar dacă este prevăzut cu semafor, nu eficientizează mai deloc traficul auto. Acolo este nevoie de un pasaj auto. Un pasaj care să faciliteze circulația autoturismelor fără ca acestea să fie obligate să piardă minute bune la trecerea

 

 

 

 

de cale ferată. Un pasaj care ar lega printr-o arteră de circulație fără barieră și sens giratoriu cartierele Avantgarden, Bartolomeu și Stupini de restul orașului.

Actuala administrație chiar dacă cunoaște acest aspect, chiar dacă serviciile de specialitate din cadrul municipalității sunt conștiente de gravitatea situației, primarul Coliban ignoră cu bună știință situația creată, făcându-se că nu există.

Lucrările de infrastructură mare, așa cum sunt numite de către specialiști, se lasă așteptate în Brașov. Administrația locală nu a dovedit nici un fel de interes, voință și capacitate pentru a demara lucrări de infrastructură. Chiar dacă primarul Coliban trâmbițează accesarea de fonduri europene, în fapt, în lumea reală nu se întâmplă absolut nimic. Brașovenii nu simt absolut nimic pozitiv și constructiv venind dinspre actuala administrație, din contră, pe zi ce trece lucrurile stau din ce în ce mai rău și soluțiile sunt din ce în ce mai îndepărtate.

Asupra Brașovului se așterne un văl de nepăsare și incapacitate din partea actualei administrații. Aglomerația din trafic a devenit o obișnuință și măsurile care să corecteze această stare de fapt, se lasă așteptate.

E momentul ca primarul Coliban să ia măsuri, să conștientizeze că administrarea unui oraș înseamnă asumare, muncă și implicare, nu doar sloganuri politicianiste ieftine și campanii de imagine.

 

 

Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro