Tuesday, November 28, 2023
Home Sport Lungu: Primăria sprijină dezvoltarea rețelei de săli de sport

Lungu: Primăria sprijină dezvoltarea rețelei de săli de sport

by admin

În ședința Consiliului Local al municipiului Suceava din noiembrie vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două săli de sport la școlile 4 și 8, ambele din cartierul George Enescu.


Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 20 noiembrie, de primarul Ion Lungu, ședința urmând să aibă loc joi, 23 noiembrie. De altfel, Primăria municipiului Suceava pregătește de mai mult timp proiectele pentru construcția unor săli de sport, între care și cele două de la școlile gimnaziale 4 și 8 din cartierul George Enescu. Î

n cazul acestora, banii vor fi atrași de la Uniunea Europeană prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027 Prioritatea 6 Nord Est – O regiune educată. Documentațiile tehnico-economice pentru sălile de sport de la școlile gimnaziale 4 și 8 – studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico economici – sunt necesare depunerii proiectelor în vederea obținerii finanțării europene.

Potrivit primarului Ion Lungu, investițiile depășesc 11 milioane de lei, sumă care include TVA. Astfel, sala de sport de la Şcoala nr.4 va avea o capacitate de 70 de persoane și va costa 4,859 de milioane de lei, cu TVA inclus iar cea de la Şcoala nr.8 va avea o capacitate de 102 persoane și va costa 6,34 de milioane de lei, cu TVA inclus.

Durata de execuție a ambelor obiective este de 12 luni. „Municipalitatea suceveană sprijină și finanțează sportul comunității și dezvoltă rețeaua de săli de sport”, a transmis Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro