Wednesday, March 22, 2023
Home Știință Mai multe dezastre naturale ar putea declanșa o catastrofă globală – Capital

Mai multe dezastre naturale ar putea declanșa o catastrofă globală – Capital

by admin

Mai multe dezastre naturale ar putea declanșa o catastrofă globală în perioada ce urmează! Avertismentul vine din partea oamenilor de știință, potrivit cărora lista dezastrelor include trezirea virușilor „zombie” care sunt extrem de periculoși, din zona arctică, o nouă extincție în masă a speciilor de pe Terra și distrugerea așa-numitului „ghețar al sfârșitului lumii”.

Toate scenariile apocaliptice au câțiva factorii declanșatori în comun, aceștii find greu de ignorat: clima Pământului se încălzește, iar fenomenul are consecințe dramatice asupra florei, faunei și ființelor umane, a scris Live Science, care inventariază avertismentele specialiștilor.

Ce înseamnă „virușii zombie”

Explicația constă în faptul că dacă nu reducem rapid și substanțial emisiile de gaze cu efect de seră, viitorul ar putea fi doar înfricoșător. Așadar, virușii „zombie” renasc, după topirea permafrostului din zonele arctice, pe fondul încălzirii climatice. Aceștia sunt viruși foarte periculoși, care au stat blocați sub gheața din Siberia chiar și zeci de mii de ani. În acest moment, dacă redevin activi în habitatul uman pot produce pandemii mortale.

Apocalipsa ghețarilor care dispar și a mărilor care cresc

În unele zone de pe Pământ, ghețarii ar putea dispărea cu desăvârșire până în anul 2050. Așadar, dacă omenirea nu reduce emisiile de carbon, jumătate din ghețarii lumii se vor topi până la sfârșitul secolului. În consecință, fenomenul va duce la creșterea nivelului mărilor și oceanelor. Astfel, orașele de coastă, din Europa și Asia până în Statele Unite, riscă să fie înghițite de ape.

Apocalipsa vremii exteme

La momentul de față, planeta pare deja cuprinsă de haos climatic, care se va accentua odată cu trecerea timpului, au spus oamenii de știință. În cel mai pozitiv scenariu, situația se va stabiliza la noi temperaturi, mai ridicate. În mod analog, în cel mai rău caz, anotimpurile se vor schimba dramatic de la an la an. Este ușor de remarcat faptul că în ultimii ani fenomenele extreme sunt tot mai frecvente. Uraganele şi taifunurile vor lovi cu putere în întreaga lume, au atenționat oamenii de știință.

Apocalipsa umanității

Urșii polari sunt în pericol: pe măsură ce ghețarii se topesc și crește poluarea atmosferei, mediul lor se modifică. Aceste animale masive sunt nevoite să mănânce din gunoaie, pentru că peștii din ocean sunt tot mai puțini. Și pinguinii sunt vizați de un viitor sumbru. Schimbările climatice i-ar putea plasa pe lista speciilor pe cale de dispariție. Până la 70% din pinguinii imperiali ar putea dispărea până în 2050, au estimat experții.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro