miercuri, octombrie 9

Culturile de canabis au devenit o afacere de familie pentru un bărbat și mama lui în vârstă de 70 de ani din județul Argeș. Cei doi sunt suspectați de autorități că au cultivat marijuana cu scopul de a o comercializa, în urma perchezițiilor domiciliare fiind descoperite aproximativ 15 kg de canabis.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani și mama lui în vârstă de 70 de ani sunt cercetați pentru trafic de droguri, după ce autoritățile au descoperit la locuințele acestora din Argeș și București două culturi de canabis outdoor.

„La data de 7 octombrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, în baza autorizării instanței, au efectuat două percheziții domiciliare, una în județul Argeș și una în municipiul București, la două persoane, membre ale aceleiași familii, un bărbat de 44 și o femeie de 70 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii septembrie a.c., cele două persoane ar fi inițiat și dezvoltat, în scopul comercializării, două culturi de canabis outdoor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, în comuna Buzoiești, județul Argeș și în municipiul București, au fost descoperite și ridicate de autorități aproximativ 15 kilograme de marijuana, provenind de la 12 plante de canabis aflate în stadii avansate de dezvoltare.

În plus, autoritățile au mai ridicat din locuințele suspecților „300 de grame de masă vegetală sub formă de muguri, produse de îngrijire a plantelor, instrumente utilizate la procesarea și porționarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă”.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost reținut, și ulterior aretsat pentru 30 de zile, în timp ce pentru mama lui în vârstă de 70 de ani s-a dispus măsura controlului judiciar.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version