vineri, octombrie 4

Premierul Marcel Ciolacu, aflat vineri în vizită oficială la Chişinău, a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul căreia au discutat despre parcursul european al ţării vecine de peste Prut. „România crede în vocaţia europeană a R. Moldova şi va continua să sprijine fără echivoc continuarea acestui drum”, a declarat Ciolacu.

În contextul în care vizita are loc cu puţin timp înaintea referendumului ce va avea loc în Republica Moldova privind aderarea la Uniunea Europeană, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale din această ţară, un subiect important abordat în cursul întrevederii a fost parcursul european al ţării vecine de peste Prut, precizează Executivul într-un comunicat oficial.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat cu acest prilej că România crede în vocaţia europeană a Republicii Moldova şi va continua să sprijine fără echivoc continuarea acestui drum pe care autorităţile de la Chişinău s-au angajat cu încredere şi responsabilitate, reuşind să facă faţă unor crize şi provocări hibride, fără precedent, apărute pe fondul războiului declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

„Am avut astăzi prilejul să facem un bilanţ al sprijinului total şi profund pe care România l-a oferit până acum Republicii Moldova şi am analizat modul în care putem canaliza mai bine această susţinere. Vom face în continuare tot ceea ce ţine de noi, prin proiecte concrete şi împărtăşind din experienţa noastră în integrarea europeană, pentru a sprijini acest parcurs pentru Republica Moldova. Miza proiectelor comune de sprijin este de a oferi cetăţenilor şi comunităţilor încredere în perspectiva unui viitor mai bun, al democraţiei, dezvoltării şi stabilităţii”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a remarcat, totodată, aprecierea şi respectul de care se bucură Republica Moldova din partea tuturor partenerilor din Uniunea Europeană şi a felicitat angajamentul ferm european al şefului statului, Maia Sandu, pentru modul exemplar şi convingător pentru întreaga Europă în care se implică în implementarea reformelor necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, mai arată Guvernul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din delegaţia României au făcut parte vicepremierul Marian Neacşu, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin Barbu.

Editor : C.L.B.

Acțiune.
Exit mobile version