vineri, septembrie 27

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a anunţat, joi, 26 septembrie, o posibilă contaminare a râului Bicaz, după ce mai mulţi peşti au murit și au fost observaţi plutind pe apă. Un mesaj RO-Alert a fost transmis locuitorilor din mai multe comune, prin care aceștia au fost anunțați să evite folosirea apei, până la obținerea rezultatelor analizelor de laborator, relatează News.ro.

Situația peștilor morți pe râul Bicaz a fost raportată în jurul orei 13:00, când pompierii au fost informați că în comuna Bicaz Chei au fost observate semne de poluare. 

Ulterior, ISU Neamţ a mobilizat echipe de intervenție de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bicaz Chei și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, împreună cu alte instituţii responsabile, pentru gestionarea incidentului. 

Totodată, a fost trimis un mesaj RO-Alert către locuitorii din comunele Bicaz Chei, Bicazu Ardelean și Tașca.

„Până la obținerea rezultatelor calității apei, evitați utilizarea acesteia pentru uz casnic sau animale”, scria  în mesajul RO-Alert. 

Alerta privind posibila poluare de pe râul Bicaz iese la iveală la scurt timp după ce Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a spus că a văzut „zeci, dacă nu sute, de depozite ilegale, fie de deşeuri din construcţii şi demolări”, când a survolat digurile de apărare ale Dunării. 

 

Editor : Andreea Stanciu

Acțiune.
Exit mobile version