Thursday, March 23, 2023
Home Sport Mihai Stoica i-a răspuns lui Carol Novak după declarația despre Gică Hagi

Mihai Stoica i-a răspuns lui Carol Novak după declarația despre Gică Hagi

by admin

Eduard Novak a avut o replică acidă la adresa lui Gică Hagi, iar Mihai Stoica i-a transmis „să ne lase în pace”.

Eduard Novak, contrat dur după ce i-a transmis lui Gică Hagi că nu are dreptul de a vorbi despre xenofobie: „E etnic maghiar, nu are cum să spună altceva! Să ne lase în pace ministrul sportului”

Gică Hagi este de părere că meciul Sepsi – FC U Craiova nu ar fi trebuit oprit din cauza scandărilor xenofobe, iar ministrul tineretului și sportului Carol Novak i-a răspuns „Regelui” și i-a transmis că nu are dreptul să vorbească despre acest subiect.

Imediat, a venit reacția managerului general de la FCSB, Mihai Stoica. Oficialul vicecampioanei României a ținut să precizeze că oamenii sunt în general mult prea sensibili când vine vorba despre acest subiect, în contextul în care cei care scandează împotriva maghiarilor sunt cei care „nu au voie să facă nimic acasă”.

E etnic maghiar, n-are cum să spună altceva. Să ne lase în pace ministrul sportului! Prea mare sensibilitate dezvoltăm noi! Nimeni n-are nimic cu ungurii în România. Ştii de unde pleacă totul? Există oameni care vin la stadion ca să înjure. Asupriţii ăia de acasă, n-au voie să facă nimic acasă şi vin la stadion să înjure”, a declarat Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

Prima reacție a ministrului Eduard Novak după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova: „Doar minoritatea maghiară poate vorbi pe această temă, nici măcar Gică Hagi”

Eduard Novak a oferit prima reacție după scandalul de la Sf. Gheorghe, unde meciul dintre Sepsi și FC U Craiova a fost oprit de arbitrul de centru Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei clubului din Bănie.

Politicianul l-a contrat inclusiv pe Gică Hagi, care a spus că partida ar fi trebuit să se joace până la final.

„Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipa care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste. Şi în hochei avem aceiaşi problema, avem problema şi la baschet, şi în alte sporturi. E o chestiune generală.

Nu poate să vorbeasca nici domnul Gică Hagi pe aceasta temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor, pentru că este o comunitate foarte mică. Dar acest lucru, pe acest plan, când o echipă de hochei, de baschet. Tu ai confruntări în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine. Eu cred, foarte bine ca s-a creat acest precedent . Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru federaţia de fotbal şi pentru celelalte federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a declarat Eduard Novak, potrivit Orange Sport.

A crescut pe vremea meciurilor care iscau un vuiet puternic în cartiere când echipele nu făceau altceva decât să iasă de la vestiare și a rămas un fan al fotbalului jucat pentru fani, până la ultima picătură de energie.

În presa sportivă, a debutat la 19 ani în tricoul alb-albastru … citește mai mult

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro