miercuri, septembrie 25

Guvernul va suplimenta bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane de lei, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. El a precizat că acești bani vor ajunge la agricultorii afectați de secetă și de războiul din Ucraina.

„Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă şi de efectele războiului din Ucraina. Le asigurăm sumele necesare pentru plata integrală, de această dată, a sprijinului financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi şi pentru subvenţionarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură”, a spus Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că va fi suplimentat bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane de lei pentru a-i ajuta pe agricultori.

„Le asigurăm antreprenorilor plata la timp şi fără sincope a ajutoarelor de stat prin programele IMM Plus. Este vorba de compensarea creşterii accizei la motorină, utilizată drept combustibil, şi ajutoarele acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei. Pentru asta alocăm peste 250 de milioane de lei la Ministerul Finanţelor”, a mai spus Ciolacu.

Editor : M.B.

Acțiune.
Exit mobile version