miercuri, septembrie 25

Fiecare familie de sinistrați în urma inundațiilor recente va primi un ajutor de urgenţă de 15.000 lei pentru achiziţionarea unor bunuri de bază în gospodărie, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Banii se adaugă ajutorului de 10.000 de lei deja anunțat.

„Am o veste importantă pentru românii afectaţi de inundaţii: în şedinţa de Guvern de astăzi vom aloca suplimentar 35 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru ca fiecare familie care şi-a văzut casa lovită de urgie să primească un ajutor de urgenţă de 15.000 lei. Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziţionarea unor bunuri de bază în gospodărie, precum maşină de spălat, aragaz sau frigider. De asemenea, suma va putea fi utilizată pentru a cumpăra combustibil pentru încălzire sau gătit. Ajutorul se alocă suplimentar celor 10.000 lei pe care i-am acordat deja pentru nevoile imediate”, a scris Marcel Boloş midercuri într-un mesaj pe Facebook.

Beneficiarii ajutoarelor vor încheia un acord cu agenţiile locale de plăţi, pentru ca ulterior să prezinte documente doveditoare pentru cumpărături, iar sumele neutilizate sau nejustificate vor fi returnate, a mai precizat ministrul.

„Ştiu că sunt şi voci care contestă sprijinul oferit celor care şi-au pierdut totul în faţa apelor dezlănţuite. Le înţeleg argumentele, dar vă întreb: cum am fi putut închide ochii la suferinţa unor oameni care s-au văzut neputincioşi în faţa unei catastrofe naturale? Într-o astfel de situaţie este vorba în primul rând de demnitatea şi umanitatea noastră colectivă”, a mai scris ministrul de Finanţe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Acțiune.
Exit mobile version