Thursday, November 30, 2023
Home România Ministrul Intotero, vizită nocturnă la Episcopie. Au fost chemați de urgență Solomon și Trifan! – Vremea noua

Ministrul Intotero, vizită nocturnă la Episcopie. Au fost chemați de urgență Solomon și Trifan! – Vremea noua

by admin

– Advertisement –

ÎNTÂLNIRI DISCRETE… Întâlnire de taină aseară, la Episcopia Hușilor! Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero, a făcut un popas la Catedrala Episcopală, unde s-a întâlnit cu Episcopul Ignatie, cu care, spun unii, este o mai veche cunoștință, de pe vremea în care Ierarhul era duhovnic în Alba Iulia. La mica agapă a fost chemat și Ciprian Trifan, președintele interimar al CJ Vaslui, iar ministrul Intotero ar fi ținut să ajungă la Huși și deputatul Adrian Solomon. Discuțiile de principiu ar fi vizat teme diverse, dar nu ar fi fost lăsat deoparte, spun unii, nici subiectul privind situația celor două lăcașe de cult, de la Protecția Copilului și, respectiv, Spitalul Județean, pe care Episcopia și le dorește în subordine deplină, dar și anumite proiecte filantropice, pe care Biserica le dezvoltă pe raza județului Vaslui. În paralel, la Șuletea, primarul Ciprian Tamaș a făcut un soi de adunare a primarilor PSD din județ. Erijându-se într-un lider al erei post-Buzatu, primarul Tamaș, acest mult contestat „cavaler de Malta”, dar și politruc ce a schimbat aproape toate partidele din județ până să ajungă acum pesedist pur sânge, a vrut să dea între primarii PSD semnalul că organizația ar fi unită și puternică chiar și cu Mitică Buzatu la pușcărie. Serata însă a fost stricată de faptul că Ciprian Trifan a ales să meargă la Episcopie, iar din cei vreo 47 de primari dați ca participanți siguri, au venit 14. Absenții nu au pierdut absolut nimic, ci doar o felie din tortul politic pregătit de Tamaș, pe care era scris cu roșu intens mesajul „mai uniți și mai puternici ca niciodată”.

La ceas de seară, se petrec multe prin județ! Ieri, de pildă, la Episcopie, în curtea Catedralei, a ajuns nimeni altul decât ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero. Aceasta ar fi fost în drum spre Iași, dar nu a putut să nu se abată pe la Episcopie, unde se află un cunoscut al său, și anume Episcopul Ignatie, din câte spun cunoscătorii. A fost invitat la discreta întâlnire și președintele interimar al CJ Vaslui, Ciprian Trifan, dar și deputatul Adrian Solomon. Acum, dacă s-au schimbat doar amabilități sau s-au pus în discuție anumite proiecte sociale importante ale Episcopiei, rămâne să se afle ulterior.

Ciprian Trifan, care ar fi trebuit să fie… cireașa de pe tortul lui Tamaș, a ales să meargă la Episcopie, nu la Șuletea

Tot la ceas de seară, în partea cealaltă de județ, la Șuletea, primarul Ciprian Tamaș a organizat o adunare a primarilor PSD, unde era așteptată toată suflarea administrativă alb-roșie din comune. Numai că, din aproape 47 de edili, câți erau dați ca participanți siguri, nici 15 nu au venit la… cina cea de taină de la Șuletea. Ba, președintele CJ, Ciprian Trifan, care ar fi avut scaunul pregătit pentru a sta în fruntea adunării, a ales să meargă la Episcopie, unde era așteptat de ministrul Intotero. Între timp, Tamaș a ținut festinul cu câți au răspuns chemării sale, în prezența unui tort cu care a vrut să îi îndulcească pe primarii mai supărați de tot ceea ce se întâmplă în ultima vreme în PSD Vaslui. Ciprian Tamaș este primarul care a dat semnalul încă de la venirea lui europarlamentarului băcăuan Benea ca președinte interimar, că Vasluiul își dorește un președinte pământean la PSD, nu unul de împrumut. Chiar dacă acesta joacă în tabăra lui Solomon și propovăduiește că Solomon și Trifan trebuie să fie cuplul care să conducă județul, în secret nu face altceva decât să-l slujească pe fostul său șef, pe Dan Marian. Aceste chermeze pe care Tamaș le face au ca scop apropierea primarilor din nordul județului de Dan Marian.

– Advertisement –

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro