Thursday, September 21, 2023
Home Sport MM Stoica, scârbit. “Lasă-ne în pace, Gogoașă!” / “Un neica nimeni”

MM Stoica, scârbit. “Lasă-ne în pace, Gogoașă!” / “Un neica nimeni”

by admin

Alexandru Hațieganu

Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 22:03

Data actualizarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 22:15


România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din Grupa I de calificare la Euro 2024, după ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihăilă a majorat scorul în minutul 90+3.


România a rămas pe locul secund în Grupa I a preliminariilor pentru turneul final din Germania și are șanse reale la accederea la competiția de anul viitor. Ultima dată tricolorii au fost prezenți la EURO 2016.

  • Gigi Becali - MM Stoica


Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute. Imaginile de pe Arena Națională au făcut înconjurul lumii, iar Nicolae Stanciu a explicat la final ce a discutat cu liderii facțiunii Uniți sub Tricolor. 


MM Stoica: “Unul dintre ei e Gogoaşă, cel tatuat cu sâni, un neica nimeni”


În peluza ultrașilor s-a aflat și Andrei Preda, cunoscut fan al celor de la FCU Craiova, poreclit “Gogoașă”. MM Stoica, analist sportiv la Orange Sport, l-a făcut praf pe fanul oltean.


„E teoria conspiraţiei că cineva vrea să nenorocească echipa naţională. Eu îi ştiu pe ăştia. Unul dintre ei e Gogoaşă, cel tatuat cu sâni, un neica nimeni, care vrea să capete şi el un prestigiu în mintea lui.


Dacă a ajuns Gogoaşă să oprească meciul naţionalei..te doare capul! Când te cheamă Gogoaşă, e gata, lasă-ne în pace, Gogoaşă”, a declarat Stoica, potrivit Orange Sport.


  • Jocul de pe Arena Națională a fost întrerupt timp de 45 de minute, după ce suporterii din gruparea „Uniți sub Tricolor” au afișat un banner considerat discriminatoriu de către oficiali. „Basarabia e România, Kosovo e Serbia” a fost mesajul care a dus la plecarea fotbaliștilor la vestiare.

  • După haosul creat pe Arena Națională, România riscă o amendă până la 100.000 de euro și ar putea juca două partide cu porțile închise. Tricolorii mai au două meciuri pe teren propriu, cu Andorra și Elveția. 


România – Kosovo 2-0


ROMÂNIA: H. Moldovan – A. Raţiu, Drăguşin, A. Burcă (R. Marin 63), Bancu – Cicâldău (Olaru 77), Screciu – N. Stanciu, I. Hagi (Moruţan 71), Fl. Coman (Mihăilă 71) – G. Puşcaş (Alibec 46). SELECŢIONER: Edward Iordănescu


KOSOVO: Muric – Vojvoda (Beka 81), Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova (Dresevic 63), V. Berisha (Muslija 54), Loshaj , B. Berisha (Albion Rrahmani 81) – Rashica (Hadergjonaj 54), Muriqi. SELECŢIONER: Primoz Gliha


Cartonaşe galbene: A. Burcă 9, G. Puşcaş 32, Bancu 52 / B. Berisha 14, Muriqi 18, Amir Rrahmani 32, Vojvoda 53, Loshaj 59


Cartonaş roşu: Vedat Muriqi (Kosovo) min. 42


Arbitri: Willy Delajod – Erwan Finjean, Philippe Jeanne – Thomas Leonard (toţi din Franţa)


Comunicatul Jandarmeriei


Până acum, au fost constatate şi întocmite 3 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.


De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei.


În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, a precizat Jandarmeria.


Jandarmeria Capitalei explică şi cum s-a procedat după întreruperea meciului de marţi: “După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv. Astfel, jandarmii împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facţiuni de suporteri pentru conştientizarea riscurilor asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv şi riscului de a pierde meciul la ”masa verde”. Menţionăm că, în urma consultării cu reprezentanţii UEFA şi cei ai Federaţiei Române de Fotbal, s-a hotărât de comun accord ca forţele de ordine să gestioneze această situaţie prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor şi neexistând nicio solicitare din partea celor două foruri în acest sens. După evaluarea situaţiei şi obţinerea asigurărilor din partea suporterilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în condiţii de siguranţă, fără a exista violenţe”.“Jandarmeria Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta şi că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie şi unitate pentru toţi suporterii”, a adăugat Jandarmeria, menţionând că pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a meciului aproximativ 500 de jandarmi, alături de ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, au luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a  suporterilor la şi de la stadion, pe timpul desfăşurării jocului sportiv în incinta Arenei Naţionale, precum şi pentru asigurarea unui climat de  siguranţă la nivelul Capitalei.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro