Monday, March 20, 2023
Home Sport “Ne luptăm să nu retrogradăm”

“Ne luptăm să nu retrogradăm”

by admin

  • Liga 1: VoluntariCFR Cluj, luni, 20:00, DGS 1

  • La Liga: VillarrealRayo, luni, 22:00, DGS 2

Campion în sezonul trecut cu Inter Primavera, Cristi Chivu anunță: “Ne luptăm să nu retrogradăm”

După 16 etape scurse din actualul sezon, Inter Primavera ocupă locul 13 în clasament și are 18 puncte acumulate. În ultimul meci, trupa lui Cristi Chivu a remizat cu “lanterna roșie” din ierarhie, Cesena, scor 1-1, iar tehnicianul român a declarat că principalul obiectiv din actualul sezon este salvarea de la retrogradare.

“Îmi pare rău pentru băieți, pentru cum a fost călătoria în ultimele trei luni. Am greșit totul, mai ales din punct de vedere mental. Nu sunt aici să găsesc alibiuri și scuze, băieții trebuie să dea totul mental și cu responsabilitate. E evident că atunci când joci modest, plătești. Nici ei nu au scuze, trebuie să se adapteze la competiție.

Vrem să-i facem pe băieți să crească, încercăm să dăm continuitate rezultatelor. Suntem Inter, dar ne luptăm să nu retrogradăm. Avem trei grupe într-una. Poate am meritat ceva mai mult în unele jocuri, dar continuăm să muncim și ne urmăm drumul”, a spus Chivu, potrivit Internews.

Cristi Chivu a dezvăluit momentul care l-a făcut să devină antrenor

În luna iulie a anului trecut, în cadrul unei intervenții la Digi Sport Special, Cristi Chivu a dezvăluit că s-a hotărât să urmeze cursurile școlii de antrenori de la Coverciano când era observator la UEFA, iar decizia a luat-o pentru că nu dorea să fie mai prejos decât colegii săi.

Sindromul post-traumatic, boala celor întorși din război, maladia invizibilă care nu afectează doar soldați. Pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 22:50.

Mi s-a oferit șansa de a fi observator tehnic la UEFA pentru meciurile de Europa League și Champions League. Eram singurul analist fără școala de antrenori, așa că m-am înscris la Coverciano.

Ionuț Lupescu era la UEFA, mi-a oferit posibilitatea asta și am zis să nu fiu singurul om de acolo fără o școală de specialitate. M-am apucat să fac școală pentru acest favor, dacă pot să-l numesc așa.

Când am văzut că lângă mine era David Moyes și șeful nostru era Alex Ferguson m-am gândit să fac și eu școală să nu fiu eu ultimul om de acolo. Cu Inter am avut discuții să preiau o grupă de juniori de acum 10 ani. Ei au crezut în mine.

Am început de jos, ei mi-au oferit patru soluții, eu am zis că o vreau pe ultima, cea mai mică dintre grupele pe care mi le oferiseră, pentru a vedea dacă-mi place. Nu știam dacă sunt în măsură să traduc ideile pe care le aveam, nu e atât de simplu, mai ales atunci când lucrezi cu copii.

Mi-a plăcut din prima clipă, probabil că a fost și avantajul de a fi jucat și de a fi credibil datorită faptului că am avut cariera pe care am avut-o și am jucat la nivel înalt. Mi-a plăcut, e pasiune, e motivație, e dorință de a învăța tot timpul”, a declarat Cristi Chivu.

Etichete: italia , cristi chivu , inter primavera


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro