sâmbătă, octombrie 5

Judecătorii Curții Constituționale au respins, sâmbătă, 5 octombrie, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, au declarat surse pentru Digi24.ro. La scurt timp, a venit și comunicatul oficial, în care CCR a anunțat că a admis cu majoritate de voturi contestația formulată împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la Președinție. Decizia este definitivă și va fi comunicată Biroului Central Electoral.

  • Magistrații Curții au amânat, în această seară pentru ora 21.00, discutarea contestațiilor formulate împotriva candidaturilor lui Mircea Geoană și Ludovic Orban la prezidențiale. 

ACTUALIZARE 19.15: CCR a respins, cu unanimitate de voturi, contestațiile formulate împotriva lui Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor și candidaturii lui Miron Cozma, arată instituția , în comunicatul de presă. Prin urmare, tot cei menționați anterior pot candida la prezidențiale. 

Știrea inițială: Potrivit Digi24, printre motivele pentru care magistrații CCR au respins candidatura Dianei Șoșoiacă se numără și declarațiile făcute de aceasta. Mai exact, afirmațiile ei arată lipsă de atașament față de Constituție.

Într-o intervenție pe pagina de Facebnook, Diana Șoșoacă a susținut că decizia CCR este „acapararea totală a justiției și omorârea națiunii române”. „Nu se putea opri taifunul Diana Șoșoacă decât printr-o ilegalitate!”, a continuat ea.

Magistrații CCR s-au întâlnit, sâmbătă, 5 octombrie, începând cu ora 17.00, pentru a discuta cele șapte contestații care vizează candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban. O persoană a contestat respingerea candidaturii lui Miron Cozma la prezidenţiale, aceeaşi persoană contestând și candidatura lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Știre în curs de actualizare

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version