Tuesday, March 21, 2023
Home Sport “Nici Balonul de Aur, Fabio Cannavaro, nu m-a schimbat”. Românul care și-a mărturisit cel mai mare “păcat”

“Nici Balonul de Aur, Fabio Cannavaro, nu m-a schimbat”. Românul care și-a mărturisit cel mai mare “păcat”

by admin

  • Handbal: Banik Most – CSM București, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • Serie A: Juventus – Udinese, sâmbătă, 19:00, DGS 1

Ianis Zicu a dezvăluit marele “păcat” al carierei

În 2003, când a ajuns la Inter Milano, Zicu era considerat foarte aproape de Gică Hagi, ca talent. Numai că fostul mijlocaș ofensiv a avut un mare “păcat”, pe care a ajuns să îl regrete. Însă era deja prea târziu.

Nu l-au putut impulsiona nici nume precum Cătălin Hîldan sau campionul mondial Fabio Cannavaro.

“Am avut și la Dinamo, dar nu am făcut chiar ce trebuia să fac vis-a-vis de pregătirea fizică și să fiu atent să intru în sală de câte ori intrau ei. Erau Lupescu, Vlădoiu, Chiriță, Cătălin Hîldan.

L-am avut după aceea pe Cannavaro, Balonul de Aur, dar nu am schimbat nimic, am mâncat rău și atât, asta a fost singura problemă.

Cu partea cealaltă, viața extrasportivă…nu m-a pasionat alcoolul sau să nu dorm nopțile. Doar că nu am mâncat și nu m-am hidratat cum trebuie, asta a fost o problemă și nu știam că importanța e foarte mare, procentul este de peste 50%, pentru performanță mare la echipele de top”, a spus Ianis Zicu, la Liga Digisport.

Ianis Zicu a jucat doar 11 meciuri în Serie A

Format de Farul, Ianis Zicu a ajuns la Dinamo în iulie 2000, iar în iulie 2003, când nu avea nici 20 de ani, a semnat cu marele Inter Milano.

Numai că, după doar o jumătate de sezon, în care nu a prins niciun meci la prima echipă, a fost împrumutat la Parma. Nici aici nu a reușit să se impună pe măsura talentului său.

A jucat doar 11 meciuri și nu a marcat niciun gol, iar apoi a revenit la Inter după o jumătate de an. Peste alte 6 luni, el a fost împrumutat la Dinamo.

A revenit încă o dată la Inter după un an și jumătate, în iunie 2006, dar tot atunci a fost împrumutat din nou, numai că de data aceasta a ajuns la Rapid. Un an a stat Zicu la Rapid, s-a întors la Inter și a fost trimis tot atunci la Dinamo, din nou.

Au urmat Poli Timișoara, CSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon FC, Petrolul, ASA Tg. Mureș, Poli Timișoara și din nou ASA Tg. Mureș, unde și-a încheiat cariera în ianuarie 2017.

La echipa națională, Ianis Zicu a bifat 12 selecții și un gol. La U21, fostul mijlocaș ofensiv a avut 13 selecții și 3 goluri, iar la U 19, el a jucat în 6 meciuri și a înscris de 3 ori.

Etichete: ianis zicu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro