Monday, March 20, 2023
Home România Ninsorile iau o scurta pauza. Ce ne rezerva vremea saptamana viitoare

Ninsorile iau o scurta pauza. Ce ne rezerva vremea saptamana viitoare

by admin

După o zi cu ninsori care ne-a reamintit că suntem totuși în luna ianuarie, precipitațiile se opresc. Deocamdată. Pentru că…

”Săptămâna viitoare însă, consolidarea regimului de presiune ridicată, în zona limitrofă Arhipelagului Britanic, se va traduce printr-o circulație nord-vestică, pentru noi, astfel, pe lângă frig, primim şi ninsori.

Datele sunt foarte coerente, constante, astfel aşteptăm ca vremea să capete aspect hibernal, să avem maxime diurne negative şi implicit, strat de zăpadă inclusiv în zonele joase. Şi care să şi țină. Între ariile precipitabile, pe o nebulozitate redusă, vom plonja spre sau sub ger.

La munte, unde deja e iarnă, aceasta se va accentua, va fi frig, va ninge mult, mai toată săptămâna viitoare”, anunță Meteo.BN.

Cum va fi în februarie?

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi mai caldă decât este normal în luna februarie, cu temperaturi peste mediile normale în aproape toată țara. De asemenea, nu sunt anunțate precipitații în cantități importante.

În săptămâna 30 ianuarie-6 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. În săptămâna 6-13 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. În săptămâna 13-20 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. În săptămâna 20-27 februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Timp Online

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro