Saturday, September 30, 2023
Home Știință O analiză în detaliu asupra „mumiilor extraterestre” dezvăluite în Mexic

O analiză în detaliu asupra „mumiilor extraterestre” dezvăluite în Mexic

by admin

Dezbaterea asupra autenticității a două corpuri minuscule mumificate, cu capete alungite și trei degete la fiecare mână, s-a aprins din nou, jurnalistul mexican și pasionat de OZN-uri Jaime Maussan susținând  semnificația lor, în timp ce oamenii de știință rămân extrem de sceptici. Află ce analiză a fost efectuată asupra „mumiilor extraterestre” descoperite în Mexic.

Maussan, o figură cunoscută în lumea pasionaților de OZN-uri, consideră că aceste corpuri mumificate se numără printre cele mai importante descoperiri din istoria omenirii. El afirmă că au fost găsite în Peru, lângă Liniile Nazca precolumbiene, în jurul anului 2017.

Maussan susține că aceste ființe nu seamănă cu nimic cunoscut pe Pământ, susținând afirmațiile sale cu analize științifice și rezultate ale studiilor care sugerează că au aproximativ 1.000 de ani și fără legătură cu nicio specie pământească cunoscută. Mai mult, unul dintre cadavre, descris ca fiind femeie, s-a dovedit a avea ouă înăuntru, adăugând intriga descoperirii.

În căutarea sa ferventă de a crește gradul de conștientizare cu privire la aceste descoperiri, Maussan a împărtășit aceste informații pe rețelele de socializare și le-a prezentat Congresului din Mexic, după cum a mai relatat Playtech într-un articol trecut.  El vede acest fenomen ca pe o oportunitate pentru umanitate de a se uni, crezând că este o revelație transformatoare.

Controversatul om de stiinta considera ca niciun organism din trecut nu seamana cu mumiile recent descoperite FOTO – Reuters

Cu toate acestea, mulți oameni de știință rămân profund sceptici, respingând aceste afirmații ca parte unei lungi istorii de presupuse descoperiri extraterestre care ulterior s-au dovedit a fi farse sau fraude. Elsa Tomasto-Cagigao, un respectat bio-antropolog peruan, și-a exprimat frustrarea față de promovarea continuă a unor astfel de afirmații, comparându-le cu descoperirile frauduloase anterioare.

David Spergel, fost șef al departamentului de astrofizică al Universității Princeton și președinte al unui raport NASA privind fenomenele anormale neidentificate, a cerut ca aceste mostre să fie disponibile pentru testare de către comunitatea științifică globală. Maussan a împărtășit rezultatele testelor de datare cu ADN și carbon, dar un om de știință mexican, la solicitarea Reuters, a analizat rezultatele și a concluzionat că acestea indică o origine terestră normală.

Ca răspuns la aceste critici, Maussan a clarificat că testele nu au fost efectuate asupra celor două cadavre prezentate în Mexic, ci mai degrabă asupra unui organism separat, cunoscut sub numele de Victoria, care rămâne în Peru. El a susținut că Victoria și cele două corpuri mexicane aveau caracteristici fizice similare, ceea ce i-a justificat credința că ar fi înrudite. Se presupune că au fost evitate testele asupra organismelor mexicane pentru a preveni eventualele daune.

Misterul „mumiilor extraterestre” continuă să fie un subiect de dispută

Jaime Maussan are o istorie de a face afirmații controversate despre descoperirile extraterestre. În 2017, el a fost implicat într-un documentar TV despre presupusele rămășițe găsite în apropierea Liniei Nazca, pe care experții l-au etichetat ulterior ca fiind mumii false.

Această ultimă controversă i-a înfuriat și pe oficialii peruvieni, ministrul peruan al Culturii, Leslie Urteaga, punând la îndoială modul în care aceste exemplare, pe care ea le identifică drept obiecte prehispanice, au părăsit Peru. Ea a depus chiar și o plângere penală, deși Maussan își menține nevinovăția.

Disputa dintre oamenii de stiinta continua in cazul mumiilor extraterestre FOTO – Reuters

Misterul modului în care aceste corpuri mumificate au ajuns în Mexic rămâne nerezolvat. Maussan le-a împrumutat pentru audierea Congresului, dar se află în posesia unei persoane mexicane neidentificate, care încă nu a dezvăluit originea lor.

În timpul ședinței în Congres, Jose de Jesus Zalce Benitez, directorul Institutului de Cercetare în Științe ale Sănătății al Secretarului Marinei, a susținut afirmațiile lui Maussan, afirmând că testele ADN care compară specimenele cu peste un milion de specii sugerează că acestea nu seamănă cu nimic descris anterior la om. cunoştinţe.

Mumiile ar avea peste 1000 de ani vechime FOTO – Reuters

Cu toate acestea, Julieta Fierro, om de știință la Institutul de Astronomie al Universității Naționale Autonome din Mexic, care a analizat rezultatele testelor lui Maussan pentru Reuters, a oferit o interpretare mai convențională. Fierro a subliniat prezența carbonului-14 în studiile efectuate de UNAM, ceea ce indică faptul că probele sunt legate de țesuturile creierului și pielii de la diferite mumii care au murit în momente diferite. Aceste date, potrivit lui Fierro, nu arată niciun compus misterios sau semne de origine extraterestră.

Pe măsură ce dezbaterea continuă, autenticitatea acestor corpuri mumificate rămâne un subiect de dispută dintre cei care cred și scepticii blocați într-o bătălie de analiză științifică și afirmații extraordinare. În cele din urmă, adevărul poate fi descoperit doar printr-o examinare și investigare riguroasă suplimentară de către comunitatea științifică globală, arată Reuters.

ANUNȚUL MOMENTULUI despre PENSII în ROMÂNIA!

Alexandra Stan, goală pe plajă în brațele unui bărbat: „Mă cunoașteți, sunt sinceră”

Ce consuma de fapt Simona Halep: ‘Venea cu …’. O vedetă rupe tăcerea, dezvăluiri BOMBĂ

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro